Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z listů ředkvičky

Listy ředkviček nevyhazujte, obsahují totiž spoustu prospěšných látek a mají zajímavou chuť. Využijeme je do salátů, do pesta, nebo z nich můžeme uvařit tuto jednoduchou, rychlou polévku. Přijde vhod hlavně v letních dnech.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sallymera Sallymera

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 360 kJ /
564 kcal
Bílkoviny21,05 g
Tuky40,32 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy28,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpustíme máslo, když začne bublat, přidáme mouku a chvilku osmažíme. Osolíme a přidáme vejce. Tím se vytvoří hrudky, které ještě opékáme, aby nebyly syrové. Měly by být osmažené dozlatova. Krok 2: Přilijeme jemný zeleninový vývar nebo vodu. Dosolíme podle chuti a vaříme zhruba 10 minut. Listy ředkviček umyjeme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Necháme je ještě lehce 5-10 minut povařit a je hotovo. Krok 3: Polévku podáváme horkou, dá se k ní podávat i rozpečená bagetka.

Zveřejněno 1. 6. 2017

Poznámka autorky Sallymera

Tato polévka je vhodná pro letní dny, kdy se nechceme příliš zdržovat u plotny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z listů ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Egq0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z listů ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Egq0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vařila jsem podobnou polévku , ale se zeleninou. Část jsem oddělila a přidala jen ředkvičkové lístky. Polévka je dobrá,je to dobré využití čerstvých lístků :yes::-)
Dovolila jsem si přidat fotku :-8

Tématické fráze:
listy z ředkviček, polévka z ředkviček, polévka z listů ředkviček, recepty z listů ředkviček polévka, listy ředkvičky, listy redkvicek, listy od ředkviček, listy z ředkvičky, ředkvička listy, listy z řekviček, redkvicky listy, listí z ředkviček, lístky z ředkviček, listí ředkvičky, redkvickove listy, listy od ředkve, využití listu ředkviček, jak využít redkvickove listy v receptech, redkvicky listy recept, list redkvicky

Suroviny:
máslo, mouka, vejce, sůl, pepř mletý, ředkvičky, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu