Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plec na černém pivu, dušená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 848 kJ /
1 637 kcal
Bílkoviny184,24 g
Tuky51,60 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 612 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy87,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ponecháme vcelku, opláchneme , osušíme a vetřeme do něj sůl a česnek a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Do papiňáku, na lžíci rozehřátého sádla, dáme maso prudce ze všech stran opéct. Maso z hrnce vytáhneme, do výpeku přidáme zbývající dvě lžíce sádla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme do zlatavé barvy. Neustále mícháme a dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila. Krok 3: Poté maso vložíme nazpět, zalijeme pivem a vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni 50 minut. Krok 4: Pokud budeme maso dusit v obyčejném hrnci, podlijeme pivem a vývaru přidáme tolik, aby bylo maso z poloviny ponořené. Za občasného podlití vývarem dusíme doměkka cca 160 minut. Záleží na kvalitě masa. Krok 5: Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme. Je-li na náš vkus příliš řídká, můžeme ji silným varem zredukovat na hustší konzistenci. Krok 6: Maso naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší, přelité šťávou.

Zveřejněno 7. 6. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud použijeme čerstvý česnek, oloupané stroužky nakrájíme na tenké plátky a ty přidáme ke zlátnoucí cibuli jen lehce rozvonět.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec na černém pivu, dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y497

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec na černém pivu, dušená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y497

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Marie Svarcova: Děkuji,Maruško:-8:-K

:yes::yes::yes:<3:-K

Vyzkoušeno a nemá to chybu. Opravdu

Bobic:To mě vážně velice těší,děkuji:-K

Děkuji všem:-8:-K

Moc pěkné :yes:

:-K:-K:-K:yes:

Chuť hovězího masa miluji:-K Musí to být výborné :yes:

Nádherná libová dobrota :-8:yes:

Tématické fráze:
hovezi plec recepty, dušená hovězí plec, hovězí plec, hovězí plec dušená - recept, hovězí v papiňáku, dušené hovězí, dusene hovezi v papiňáku, hovězí plec recept, kulata plec v papinaku, hovezi plec dusena, hovězi dušene, recept v papiňáku, dušené hovězí recept, hovezi z papinaku recepty, hovezí plecko v papinaku top recepty, hovêzí maso na černém pivu v papińáku, dušená hovězí líčka na černém pivu, hovězí plecko recepty, hovězí plec vcelku recepty, hovězí zadní v celku recept v papiňáku

Suroviny:
plec hovězí, pivo černé, vývar hovězí, česnek granulovaný, mouka hladká, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu