Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní ledvinky s mrkví a rajčátky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 676 kJ /
2 313 kcal
Bílkoviny171,61 g
Tuky168,65 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 3,91 g
Sodík 4,34 g
Sůl11,20 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky dáme na noc do mléka (octa). Po této době ledvinky pokrájíme, odstraníme kanálky, propláchneme je ještě několikrát v čisté vodě. Krok 2: V tlakovém hrnci zpěníme na rozehřátém oleji pokrájenou cibulku, orestujeme ji dozlatova, přidáme orestovat i slaninu. Vložíme pokrájené ledvinky a zamícháme. Krok 3: K ledvinkám přidáme kolečka mrkve. uzenou papriku, rajskou šťávu, špetku kayenského pepře, lístky libečku a zalijeme vodou. Krok 4: Uzavřeme tlakový hrnec a tlakujeme cca 18 minut. Po této době vypustíme z tlakového hrnce páru, přidáme k ledvinkám nakrájená rajčátka. Ochutíme solí. Zahustíme podle potřeby hladkou moukou, rozmíchanou ve vodě a vše ještě povaříme cca 10-12 minut. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 23. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní ledvinky s mrkví a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0n2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní ledvinky s mrkví a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0n2X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

<3Hodne dlouho jsem ledvinky nedelala,ja namacim taky prez noc do mleka.Tyto ledvinky muzou byt moc dobre:-K:yes:

jemmy: zkus je, pak písni, děkuji :-K

Ledvinky dávám na noc většinou do kyselého mléka :-). Miluji tuhle dobrůtku :-)

Ivace64: no, uvidíme :-)

Zobrazit starší odpověď

My sme vždy najprv odstránili kanáliky, až potom namočili do mlieka. Ale asi je každý zvyknutý inak. Z tlakového hrnca nikdy nevypúšťam paru, ale nechám ho prirodzene prechladnúť, aby sa otvoril sám. Ono v pare sú aj ostatné látky, nielen voda, ktoré vypustím do ovzdušia, pri prirodzenom chladnutí sa opäť skvapalnia a ostanú v pokrme. ;-)

Ivace64: S radosťou. :-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
ledvinky v tlakovem hrnci, recepty na ledvinky

Suroviny:
ledvinky vepřové, mrkev, rajče cherry, olej, cibule, sůl, slanina uzená, šťáva rajčatová, pepř cayenský, libeček, mléko

Přidat fotografie receptu