Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka na způsob boršče

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie948 kJ /
227 kcal
Bílkoviny8,26 g
Tuky1,27 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory, po cca pěti minutách zelí a vaříme doměkka. Krok 3: Uvařenou řepu nakrájíme na drobné kostky a krátce před koncem vaření přisypeme do polévky. Krok 4: Polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, malou lžičkou octa a cukru. Krok 5: Rozdělíme na talíře, můžeme přidat lžíci husté zakysané smetany a posypeme petrželkou.

TIP: Oblíbené podzimní polévky

Zveřejněno 27. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka na způsob boršče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wY9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka na způsob boršče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wY9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jasně, že pro hodnotu polívky je lepší řepa syrová, ale ta uvařená by se mi líbila víc, protože polívečka by byla barevná a ne celá červená, Určitě ji vyzkouším

:yes::yes::yes: určitě by mi chutnala , boršč mám moc ráda a je to podobné <3 fotka je krásná, syrová řepa všechno obarví:-K souhlasím s yanull

<3<3Polevka vypada velmi chutne.:-K:yes:

<3:yes:

mysulka: děkuju:-)

magdalenka: taky děkuju:-8, máš pravdu s tou syrovou řepou - tak příště;-):-)

Ja by som dala určite repu surovú...nech sa jej chuť vyvarí do polievky.Inak:yes:

Vidím foto a už vím, kdo vařil ;-):-):yes::-K

Děkuju vám:-K
yanull ;-):-)

:-K:yes:

Tématické fráze:
priprava borsče, rajská polévka jako boršč, zeleninová polévka bez brambor, recepty polévky kulajda a boršč, bořšč zeleninová, boršč recept, zeleninová polévka se sladkým zelim, zeleninová polévka, boršč bez brambor, zeleninová polévka recept, boršť z červené řepy syrové, priprava polevek borsc, boršč s cuketou, cuketový boršč, řecká zeleninová polévka

Suroviny:
řepa červená, mrkev, celer, petržel, brambory, zelí, pyré rajčatové, bobkový list, koření nové koření, vývar zeleninový, ocet, cukr, olej, pepř, sůl, smetana zakysaná, petrželka

Přidat fotografie receptu