Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Varmuža

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ludmilaikov ludmilaikov

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.), povaříme cca 2 minuty do zhoustnutí.

Vyrobili jsme v podstatě tužší jablkový puding s kousky nerozvařených jablek, ale bez mléka. Krok 2: Nalejeme do misek 1,5 cm pod okraj a necháme ztuhnout v lednici. Krok 3: Servírujeme tak, že do misky nalejeme 1 cm chlazeného mléka.
Je to překvapivě chutné a osvěžující letní jídlo nebo dezert.

Zveřejněno 30. 6. 2017

Poznámka autorky ludmilaikov

Dříve se údajně dělávala ze sušeného ovoce.

Synoveček jí dokázal sežrat celou velkou mísu. :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Varmuža

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AL8B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Varmuža

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AL8B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Kromě jablek tam přidávám i jiné zbytky padaného ovoce.
Umím si představit vylepšení piškoty na dně, kdyby někomu chyběly kalorie.
Předpokládám, že se tak dají parádně zužitkovat i zapomenuté zavařeniny.
Známý (má intoleranci na kravské mléko), si vrch dekoruje sójovým mlékem v prášku a zalévá trochou kozího, jindy přidá např. čerstvé maliny nebo šlehačku...

tejaja: Dělávám rychlý jablkový koláč. Stará Eta to zvládá za 5min.
Vymíchám 1hr cukru+2vajíčka+1dl oleje +2hr mouky+1pr. do peč.+1hr mléka+ nahrubostrouhaná jablka /skořice, hrozinky/. Masu naleju na plech a upeču. {Dá se přidat mák, nebo dát místo jablek. Můžete z bílků vyšlehat sníh a jemne vmíchat, nebo mléko a olej nahradit šlehačkovou, nebo to pojmout třeba jako bublaninu}. :-)

Skutočne ľahké a osviežujúce, ako píše autorka. Dodávam, že chutné. To studené mlieko dáva tomu šmrnc. :yes: Použila som Zlatý klas, na také účely mu dávam vždy prednosť. :-) Ďakujem za recept. :yes:;-)

ludmilaikov: :-) Mali sme toľko jabĺk na záhrade, že to nie je možné ani skonzumovať. Každý ich mal plno, nikto nechcel., Tak hľadám recepty a skúšam všetko možné. :-) Určite ešte varmužu urobím. ;-)

Zobrazit starší odpověď

http://www.tescoma.cz/priprava-a-zpracovani-potrav... - fotku z reklamy na kráječ mažu

Tématické fráze:
varmuza, varmuze, varmuža recept, co je varmuža, varmuž, recept na varmuzu, varmuža recepty, varmuza.cz, varmuza koláčky, co je to varmuža, varmuza mrkvovy dort, co to je varmuža, varmuza z ovoce, recepty - varmuža, jablečná buchta recept s maizena, varmuža recept, vermuža, koláčky varmuža, varmuža recepty.cz, varmuža-recept

Suroviny:
jablko, voda, zlatý klas, cukr, sůl, skořice, koření hřebíček, mléko

Přidat fotografie receptu