Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové krekry z pohanky

Pohanka, známá svými výživovými hodnotami a přirozeně bezlepkovým složením, je skvělou základní surovinou pro přípravu křupavých a chutných krekrů pro ty, kteří hledají zdravou alternativu k běžným sušenkám.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby namáčení

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby namáčení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 360 kJ /
803 kcal
Bílkoviny23,30 g
Tuky4,20 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy158,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku propláchneme a namočíme minimálně na čtyři hodiny do vody. Až nabobtná, pak na sítku opět několikrát propláchneme. Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny (mouku, sůl, kmín, případně přidejte jakékoli koření, ořechy, česnek,..) a pomalu po částech přidáváme pohanku a v případě potřeby vodu. Nakonec přidáme strouhanou cuketu a případně více vody nebo je-li směs řídká, pak to prostě zachráníme další moukou :-). Krok 3: Směs rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů.
Pečeme cca 20 minut a pak necháme chvíli ve vypnuté troubě dojít – záleží jen na nás, zda chceme mít spíše měkký „chleba“ nebo spíše křupavé „knäckebroty“. Krok 4: Hotové placky jíme samotné (ano, jsou tak dobré, že budete mít co dělat je nesníst suché rovnou z plechu..) nebo s čímkoliv, co máte rádi :)

TIP: Pohanková mouka - nejlepší recepty

Zveřejněno 1. 7. 2017

Poznámka autorky Tanicka

http://tankavari.blogerka.cz/Obiloviny-a-prilohy/U...

Jednoduchý minimalistický recept - když máte chuť na něco křupavého a chcete se vyhnout lepku a kypřidlům. V lednici placky vydrží celý týden a dají se samozřejmě vzít i na cesty :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové krekry z pohanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEjW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové krekry z pohanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEjW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vyzkoušeno, fotka přiložena. Je to dobrota. Nemám úplně krekry, příště zkusím déle péct, více vysušit. Ale i tak super.:yes: Děkuji za tip a bodík je jasný. :-K

miruschka: Děkuji za fotku, vypadají nádherně! Na rozdíl od mých :D Ano zkuste více vysušit anebo dát méně vody, pak jsou křupavější.. Ať se daří :-K

To je nápad!!! :yes::yes::yes::-K Vyrobím a pak přidám fotku! ;-)

Supeer pre mna ako bezlepkacku,stvoreny,ukladam na vyskusanie.:-):-):yes::yes::yes::yes:

<3super:-K:yes:

Tématické fráze:
pohanka recepty, bezlepkové krekry recept, bezlepkove krekry, pohankové krekry, recepty z pohanky, je pohanka bezlepková, recept na bezlepkové krekry, recepty s pohankou, pohankove recepty, recept bezlepkove krekry, pohanka recept, bezlepkové recepty, recepty pohanka, bezlepkové pohankové krekry, krekry bezlepkové recepty, pohankove bezlepkove krekry, lněné krekry s pohanka, bezlepkova pohanka, pohankovy krekry recept, recept z pohanky

Suroviny:
pohanka, mouka pohanková, cuketa, sůl, kmín drcený,

Přidat fotografie receptu