Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina letní "sekyrková" polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 634 kJ /
391 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky29,08 g
Vláknina1,13 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme krupici dorůžova, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Krok 2: Přihodíme krájenou mrkev a petržel, po chvilce zbytek ostatní nakrájené zeleniny. Osolíme, opepříme a povaříme do změknutí zeleniny - stačí opravdu pár minut. Krok 3: Ještě do horkého vmícháme rozšlehané vejce, kratičce provaříme a můžeme podávat.

Zveřejněno 14. 7. 2017

Poznámka autorky cathleen

Babička nám tuhle polévku vařila vždy z první zeleniny v zahradě - vše čerstvě utrženo nebo vyryto cestou ze zahrady do kuchyně...

Hrášek jsem měla cukrový, jen jsem mu otrhala nitě a i s lusky pokrájela na kratší kousky. Vejce jsme tentokrát nedávali. Je to velice rychlá, dobrá a lehká polévka nejen do horkých letních dnů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina letní "sekyrková" polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jw5z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina letní "sekyrková" polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jw5z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
letní polévky, rychlá letní polévka, babiččiny recepty polévky, recept na polívky z hrachovych lusku, babiččiny polévka, babiččiny polevky, rychlá polevka pro letní dny, polévka z hrachových lusků, sekyrková polívka, sekirková polévka recept, zapečený lilek podle pohlreicha, recept na sekyrkovou polévku, sekirkova poleva, rychlá sekyrková polévka, letní polévka ze zahrady, letni polevka, polévka pro letní dny, rychla letni.polivka, hrachové lusky polévka, babiččina polévka recept

Suroviny:
máslo, krupice, brambory rané, mrkev, petržel, nať celerová, cibule, mangold, hrachové lusky, sůl, pepř mletý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu