Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek s pórkem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 699 kJ /
1 362 kcal
Bílkoviny40,55 g
Tuky125,20 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 186 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,70 g
Sacharidy17,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okořeníme. Krok 2: Bielu časť póru narežeme na 4 kúsky. Krok 3: Na každý plátek uložíme 1 kúsok póru, pol párku a 1 hranolček syra. Stočíme a zopneme ihlou. Krok 4: Na dno tlakového hrnca ( možno použiť aj obyčejný hrnec ) rozložíme na plátky narezanú slaninu, na ňu dáme na koleska narezaný zvyšok póru, uložíme závitky, podlejeme asi 4 dl vody, uzavrieme a od začiatku syčania ventilu dusíme 20 minút. Krok 5: Hrnec odstavíme, otvoríme, závitky vybereme a omáčku zahustíme v troške vody rozmiešanou múkou. Necháme prevrieť a polievame ňou závitky.

Zveřejněno 21. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek s pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Elgl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek s pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Elgl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vypadá to skvěle :-p... +

:-p:yes:+

Už si to ukládám,pórek máme rádi a v masíčku mňam :-p:-p,bodík letí

Bibi, z toho si nic nedělej :-D..Já si v první chvíli myslela totéž, co ty:-) Až jsem si to přečetla opravdu pořádně ještě dvakrát, tak mi to bylo jasné :-)

A víš že jo Pipre:-!já jsem asi tu první větu přehlédla. Měla jsem za to, že do té bílé pórkové části se zabalí kus pórku....., to by byl dobrej recept pro vegetariány viď:-?
Tejajo, se omlouvám, masíko je tam, tak to NEMÁ chybu:yes:

Bibinko, já to pochopila tak, že to je masový závitek a pórek je uvnitř a zbytek se dusí pod závitky:-)Jinak recept se mi moc líbí, vše s pórkem mám ráda, i zahuštěnou polévku jen z pórku :-) plusík už letí:-p

Tejajo, dušenej pórek je delikatesní záležitost a máme ho rádi:-povšem já bych k tomu udělala ještě plátek nějakého masíka, jen tak přírodně. Holt my "masožravci" to nemáme až tak jednoduché:-D, to mi však nebrání, abych ti dala prvního bodíka:yes:

Tématické fráze:
zavitky s porkem, vepřové závitky s pórkem, masove zavitky s porkem, závitky polěvka, vepřové na póru, vepřové plátky na póru, pórek recepty, vsechno co mam rada zavitky, všechno co mám ráda masové závitky, závitka s pórkem, recept kuřeci zavytek, zavitky s porkem a balkanem, závytek s porkem, kuřecí závitky s porkem, masovy zavitky s porkem, porkove zavitky slanina, masové závitky, vepřová játra přírodně, recepty vepřové pór, pór - recepty

Suroviny:
kýta vepřová, pórek, párky, sýr tvrdý, slanina uzená, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu