Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu pomazánka se zeleným mojo kořením a pažitkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 944 kJ /
704 kcal
Bílkoviny49,00 g
Tuky51,75 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu po vyndání z obalu opláchneme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Přidáme olej, sůl a mojo koření, přilijeme 100 ml vody a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá a mixér si s ní neporadí, přiléváme po troškách další vodu. Množství vody záleží na pevnosti tofu, na výkonu vašeho mixéru a také na tom, jak moc chcete pomazánku hustou. Krok 3: Na závěr vmícháme drobně nasekanou pažitku a případně dochutíme dalším mojo kořením a solí.

Zveřejněno 19. 7. 2017

Poznámka autorky petram

Mojo koření (čteme mocho) pochází z Kanárských ostrovů a existuje ve dvou variantách, zelené a červené. Zelené mojo koření (mojo verde) získává svou barvu ze zelených paprik a dále obsahuje česnek, římský kmín a oregano. Prodává se ve variantách jemné (suave) a pikantní (picante) (objednat ho můžete například zde http://www.el-gofio.cz/kategorie-produktu/mojo-oma...). Na Kanárských ostrovech se používá na přípravu tradiční mojo omáčky, což je dip vyrobený z mojo koření, oleje (často slunečnicového nebo olivového), soli, octa a česneku. Já jsem se rozhodla s kořením experimentovat a použít ho i na další recepty.

Pozor, i jemná varianta koření je poměrně ostrá a doporučuji ji přidávat po malých množstvích, až než dosáhneme požadované pikantnosti.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu pomazánka se zeleným mojo kořením a pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkKr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu pomazánka se zeleným mojo kořením a pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkKr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

petram: Jen si dovolím přidat poznámku, že zmíněné Tamari je japonská sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt (dalo by se říci jako odpad) při zpracování miso pasty. Dělá se jen v Japonsku, v jiných zemích se sója fermentuje pomocí jiných mikrobiálních kultur. Sójová omáčka Tamari neobsahuje (na rozdíl od jiných sójových omáček) další ochucovadla, zvýrazňovače chuti a podobně. Obsahuje však více než 10% soli, používá se proto i k solení pokrmů.

<3:yes:

Já v tomhle souhlasím s tejajou, nic se nesmí přehánět. Věřím, že soja je prospěšná ve své přirozené a hlavně fermentované formě (hlavně tempeh, natto, Tamari). Občas si dám i tofu. Rostlinné mléko raději volím bez soji (rýžové, pohankové, kokosové a mandlové). Rostlinné jogurty už hodně let vůbec nekupuji, místo toho si kvasím domácí jogurt z ovesných vloček (oatgurt, recept tady někde mám). Sojový texturát (nudličky, drť, ďobáčky a podobně) nepoužívám vůbec, nevidím v něm žádný nutriční přínos.

Z tofu a jiných sojových výrobků jsem začala mít velké zdravotní potíže, které přetrvávají i přes léčbu. Například sojové nudličky a z nich ďobáčky jsem milovala, ale už nikdy..

magdalenka: Nevím, problémy se střevy a doktor mi řekl, že si se zdravím zahrává spousta lidí, když konzumuje sojové výrobky.

Zobrazit starší odpověď

Priznám sa, že som nevedela, čo je to mojo korenie, a veľmi ďakujem, že si to v poznámke vysvetlila. Recept sa mi páči a chcem sa spýtať, musí tam byť mojo korenie alebo sa dá niečim nahradiť? Niečim menej ostrým? ;-)

tejaja: Nejedla. Tak maximálně 2x týdně. Jestli je to hodně? Nevím.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
pomazanka z tempehu, tempeh pomazanka, mojo verde suave, škvarková pomazánka tempeh, oatgurt vyroba

Suroviny:
tofu natural, olej, sůl, koření, pažitka

Přidat fotografie receptu