Švestkové buchty z kynutého těsta
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém případě si upečeme dobrotu.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 124 kJ / 2 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,49 g |
Tuky | 82,16 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 616 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 459,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme droždí, lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, trochu vlažného mléka a vše vidličkou rozmícháme. Kvásek necháme v misce vzejít.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, kvásek a rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout až dvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 20 kusů
Krok 5: Z každého kusu uděláme placičku, zabalíme do ní dvě až tři půlky švestek, posypeme skořicovým cukrem a vytvarujeme buchtu.
Krok 6: Buchty naskládáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, potřeme je rozpuštěným máslem a necháme ještě chvíli kynout.
Krok 7: Pekáč vložíme do trouby do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním je pocukrujeme.
Zveřejněno 3. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkové buchty z kynutého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rG5W
Moje poznámka
Švestkové buchty z kynutého těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rG5W
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
kynute testo na buchty,
buchty z kynutého těsta,
buchty se svestkami,
švestkové buchty,
recepty na kynuté těsto buchty,
švestková buchta,
kynuté buchty se švestkami,
buchta z kynutého těsta,
kynuté těsto se švestkami,
švestkový kynuté těsto,
buchta se švestkami,
kynutá buchta se švestkami,
švestková buchta s mákem,
švestkový buchty,
mrazené kynuté těsto,
svestkove kolace z kynuteho testa,
kynuty buchty se švestkami,
recepty z kynutého těsta,
buchta ze svestek,
kynuté těsto na buchtu
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
mléko,
sůl,
kůra citronová,
vejce,
máslo,
švestky,
cukr skořice,
máslo,
cukr moučkový,
máslo,
mouka
Komentáře (10)