Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí s křenem

Obohaťte svůj jídelníček domácím zelím s křenem, pečlivě připraveným a uloženým do sklenice pro vaši pohodlnou spotřebu. Tento pikantní a křupavý pokrm kombinuje svěží chuť čerstvého zelí s výraznou ostrostí křenu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

monikach

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 711 kJ /
4 233 kcal
Bílkoviny85,52 g
Tuky110,99 g
Vláknina149,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,19 g
Sůl0,00 g
Sacharidy653,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí a cibuli pokrájíme, dáme do větší mísy a přidáme strouhaný křen a promícháme. Ocet, Deko, olej a cukr přivedeme k varu a necháme chvíli povařit. Krok 2: Připravíme zavařovací sklenice do kterých budeme dávat zelí. Do sklenic napěchujeme zelí a zalijeme nálevem. Krok 3: Zavařujeme na 80 °C 15 minut.

Zveřejněno 23. 6. 2009

Poznámka autora monikach

Nemusíme ani zavařovat, stačí když se nechá zelí ve sklenicích uležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lqp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lqp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dešťovko, myslím, že fotka od Ivako je doby letní soutěže, takže možná ani nebyla dělána přesně podle receptu, ale hlavně šlo o body za vložení fotky k receptu :-//

Moniko v te smesi jsou take okurky??:-8

Toto zelíčko si zavařím.Zkusím z menší dávky.:yes: Po zkušenostech s plněnými paprikami zelím, které se údajně také nemusely zavařovat a nakonec po nějaké době zelí začalo kvasit a tak, že mi začalo vytékat ze sklenic, tak raději doporučuji zavařit. Nevím, co jsem udělala špatně, kamarádce nevykvasily, nebo mi napsala špatně recept. :-( Nakonec jsem nic nevyhodila a prostě použila na dušené kyselé zelí i s těmi paprikami, které jsem jen pokrájela, k masu a knedlíkům, protože samostatně to bylo hodně kyselé a nedalo se to jíst jako salát. Uvařené zelí s paprikami mělo ale dobrou a zajímavou chuť.

Tématické fráze:
zelí s křenem, zeli s krenem recept, kyselé zelí s křenem, zavařování zelí s křenem, křenové zelí, salát z kyselého zelí s křenem, zelí s křenem bez deka, recept zeli s krenem, recept na zelí s křenem, strouhane zeli s křenem, jak zavařit kyselé zelí, zavařujeme zelí, cervene zeli s krenem, zavařování kyselého zelí, zavařené zelí s křenem, zelí s křenem recepty, recepty zelí s křenem, jak zavařit zelí, papriky plněné zelím s křenem, zavařovaný křen

Suroviny:
zelí, cibule, ocet, deko, cukr, olej, křen strouhaný

Přidat fotografie receptu