Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný chléb s omládkem

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 906 kJ /
1 890 kcal
Bílkoviny57,04 g
Tuky9,49 g
Vláknina20,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy371,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto lehce propracujeme a sformujeme bochník, který dáme vykynout do pomoučené ošatky (znovu cca hodinu). Krok 3: Vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech, smeteme z něj přebytečnou mouku, bochník postříkáme vodou, nařízneme a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/45-50 mniut).

Zveřejněno 10. 8. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chléb s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw96

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chléb s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw96

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dnes som vyskúšala upiect tento chlieb v remoske. Podarilo sa mi vychytať dobu kysnutia, potom premiesenie a ďalšie kysnutie, aj kysnutie v studenej remoske, aj dobu pečenia. Piekla som 60 minút, v polovici som prekryla kruhom z alobalu. Chlieb má tenkú kôrku, je ľahký a pružný, voňavý a skvelý! V podstate chlieb už nekupujem, prestali nám chutiť chleby z obchodu. A stále mám rovnakú radosť ako po prvé - keď nakrojím krásny, voňavý a chutný chlieb!
Cathleen, ty máš hlavnú zásluhu na tom, že som si vypestovala lásku k pečeniu chleba. Cez tvoje "povídání" a tvoje skvelé recepty.

cathleen: Mnoho let peču kváskový chleba. Chtěla jsem zkusit časově méně náročný, tak jsem zvolila tento. Byla jsem spokojená, ale něco mu chybělo. Tak jsem přidala lžičku octa a své chlebové koření. A teď je to ono. :-8

Otec Manuel: děkuji za vyzkoušení i fotografii :-K jsem moc ráda, že se recept takhle hodil a hlavně - že nezklamal. Pokud nemůžu upéct chleba kváskový, spolehnu se na chlebík s omládkem nebo jiným prefermentem, které chuť i kvalitu chleba hodně pozdvihnou :-8

Poslední rok peču jen kváskový chléb, ale tenhle mne lákal - a nezklamal. Těsto kynulo přes den v lednici a po práci jsem upekl v remosce. Děkuji za dobrý recept!

Dnes som piekla tento chlieb - až sa divím, že si ho nikto nevšimol. Je skvelý. Recept som dodržala, až na to, že omládek pracoval oveľa dlhšie, akosi dlho som trajdala po obchode...
Pridávam foto, aj po nakrojení, ešte je teplý, zle sa krájal...ale nedalo sa vydržať...skvelá chuť! Nemám ošatku, kysol len v oválnej mise, tak preto ten povrch. Po upečení som potrela ešte vodou a počúvala to tiché praskanie....nádhera.
Vďaka za skvelý recept!

magdalenka: děkuji za vyzkoušení, magdalenko, i za krásné fotky! :-*:-K

Tématické fráze:
domaci chleb z omladkem, domácí chléb s omládkem, pšenično žitný chléb recept, recept na psenicno žitný chléb, domácí chléb s s omládkem, recepty na psenicno zitny chleba, omladek do chleba, nejlepsi recept na chleba s omladkem, psenicno zitny chleba padesat na padesat

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, pivo světlé, mouka chlebová pšeničná, otruby, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu