Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gallischek gallischek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 097 kJ /
1 696 kcal
Bílkoviny94,20 g
Tuky131,50 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 4,69 g
Sůl11,73 g
Sacharidy33,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák předvařte ve slané horké vodě, přibližně 10 minut. Zevnitř by měl být ještě křupavý a navrchu by se ještě neměl drolit. Potom ho rozdělte na růžičky. Krok 2: Ve větší misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, olej, sůl, pepř a tymián s rozmarýnem. Potom do směsi vysypte růžičky květáku a dobře je v ní obalte. Vše spolu vysypte na plech a posypte strouhankou. Krok 3: Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Vložíte do zapékací mísy a nahoru můžete nasypat ještě trošku tymiánu pro lepší vůni.
Na závěr vše posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby, vyhřáté na 220 stupňů, dokud nebude sýr i květák zlatavý.

Zveřejněno 11. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vrX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vrX

Marie

Komentáře (4)

Výborná úprava karfiolu. Kvôli nej som si kúpila malý balíček majonézy a neľutujem. Je to dobré. ;-)

Máte to zapotreby doslova kopírovať recepty + foto? Fotku mažem.
https://prosvet.cz/netradicni-peceny-kvetak-ruzick...

Pro svět.cz ? To je vaše foto ?

Tématické fráze:
pečený květák, smetanový květák, květák v majonéze pečený v troubě, recepty z květáku, recept na pečený květák, květák v majonézy, obalovany kvetak v horcici, pečený květak smetana, peceny kvetak prostreno

Suroviny:
květák, majonéza, smetana zakysaná, hořčice, olej olivový, rozmarýn, pepř, strouhanka, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu