Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda ze směsi ovoce

Pokud máte rádi marmelády z více druhů ovoce, vyzkoušejte tuto skvělou kombinaci jahod, meruněk, ananasu a melounu. Marmeládu máte hotovou během chvíle, chutná skvěle a je osvěžující.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 13 min

28 min (15 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

5 skleniček po 300 g

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 740 kJ /
1 611 kcal
Bílkoviny11,20 g
Tuky4,20 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy367,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré ovoce omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Do hrnce vkládáme postupně - od nejpevnějšího po nejměkčí - tady takto: meruňky, ananas, jahody, meloun. Krok 3: Ovoce rozvaříme, trvá to asi 10 minut, pak přidáme cukr, Želírfix a vaříme asi 3 minuty. Krok 4: Uděláme zkoušku tuhosti. Na porcelánový talířek kápneme marmeládu, pokud kapka ihned ztuhne a nestéká, je hotovo. Krok 5: Vypneme, přisypeme kyselinu citronovou a ještě promícháme. Plníme do skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a otočíme na chvíli dnem vzhůru.

TIP: Nejlepší recepty na jahodový džem

Zveřejněno 28. 6. 2009

Poznámka autorky spagetka

Marmeláda je opravdu hustá s kousíčky ovoce, nekazí se a vydrží. Ten Dia cukr je kvůli diabetikům, ale běžný spotřebitel opravdu nepozná, že tam není běžný želírovací cukr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda ze směsi ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZMy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda ze směsi ovoce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZMy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

scofiq: Tu ti dávam link na recept na tie sladkokyslé marhule, čo spomína spagetka : http://www.toprecepty.cz/recept/41044-sladkokysele...

scofiq: Já ale dělám diadžemy a diamarmelády. V každém případě meruňky rozvařím. Na kilo meruněk dávám 300 g diaželírováku pro diabetiky, nebo 400g fruktozy pro diabetiky, Přidám i kys. citronovou, aby to nezhnědlo. V případě marmelády rozmixuju do hladka, v případě džemu nechávám kousky ovoce.
Jinak po babičce mám poměr surovin na kilo meruněk 750 g cukru, sterilovala to 10 minut při 85 °C
Já osobně marmelády ani džemy už nesteriluju, vždyť to přejde varem, nikdy mi to nezplesnivělo.
Pak dělám sladkokyselé meruňky k masu - 250 ml vody a 250 ml octa, 200 g cukru, dám meruňky, povařím. Přidám anýz, celou skořici, badyán, nové koření a feferonku. Povařím 5 minut, naplním do skleniček, obrátím na víčko a nechám vychladnout.

spagetko ahoj,
urodily se nám meruňky, prosím, nemáš recept jenom na meruňkovou zvařeninu? nebo kdo máte :-))) jestli jo písněte díky jiřina

cathleen: hmotnost ovoce jsem opravila, i upravila dávkování kys.citronové ;-):-K

hosta: já to vím, Jituš, ale spagetka jí má v surovinách napsaný celý sáček. Proto jsem jí psala, ať to upřesní hmotností - sáčky bývají různě veliké:-)

cathleen: no - gelfix již kyselinu citronovou obsahuje, dávat se nemusí, pokud zavařuješ bez želírovacích prostředků, dává se na 1 kg ovoce cca lžička kyseliny (zarovnaná)

spagetka: možná bys mohla pro ostatní upřesnit jak veliký sáček kyseliny;-)mám doma i 100 g...a píšeš, že ovoce je 1500 g, součtem ale vychází 1600 g.

Denisa Vachutková: Já ho tehdy fakt dávala celý, jenže v současnosti, kdy jsem k zavařeninám změnila postup, už nedávám ani kyselinu, ani cukr, prostě využívám přirozeného cukru v ovoci a funguje to. Meloun dávám jen vodní, nám prostě jiný nechutná, ale klidně zkuste ;-):yes:

Denisa Vachutková 2. 7. 2015 21:41
Do této marmelády patří opravdu celý sáček kyseliny citrónové, a ne jen 2 kávové lžičky? A ještě k melounu, předpokládám, že ten klasický vodní meloun, lze i jiný?

Barvička je úžasná :yes::yes: +;-)

:-O:yes:

Ta kombinace ovoce je opravdu chuťově senzační:-*:yes:+

Jani tak příště :-D:-D - jinak ten Dia je výborný a ty časy jsou fakt orientační, ono když mícháš abys nespálila, tak si dneska ty časy jen odvozuju ;-);-)

Všeobecně platí, že jakmile přidáš želírovací cukr, tak ještě snad jen 1-2 minutky a dáváš do skleniček. Mne želírovák nikdy nesklamal. Dia jsem nezkoušela. Líbí se mi v tom ten meloun a měla jsi trošku vyfotit v misce, aby se člověk pokochal barvou;-):yes::yes:+

Tématické fráze:
ovocná marmeláda, ovocná marmeláda recept, džem z mraženého ovoce, dia marmeláda, ovocne marmelady, dia marmelady, recept na ovocný džem, ovocne marmelady recepty, ovocné džemy, ovocný džem recept, marmeláda bez konzervantů, šípková marmiláda, dia marmeláda recept, marmelady jake kombinace ovoce, merunková marmelada dia, recept ovocná marmeláda, recept na ovocnou marmeládu, džemy z mraženého ovoce, cuketová marmeláda, recept marmeláda bez konzervantů

Suroviny:
jahody, meruňky, ananas, meloun, cukr želírovací, želírfix, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu