Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát "Velkokněžna" (Grande Duchesse)

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie654 kJ /
156 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Mražené fazolové lusky krátce povaříme v osolené vodě tak, aby byly hotové, ale nerozvařené. Pak je scedíme a pokrátíme asi na 2,5 cm kousky. Necháme vychladnout. Krok 3: Oloupaný celer pokrájíme na velmi malinké hranolky (sirky). Aby nezhnědl, krájíme a vmícháváme rovnou do majonézy. Krok 4: Smícháme brambory, fazolky a celer s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti.

Zveřejněno 16. 9. 2017

Poznámka autorky cathleen

Kniha - Pochoutky z brambor

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát "Velkokněžna" (Grande Duchesse)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnMJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát "Velkokněžna" (Grande Duchesse)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnMJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

cathleen: Ano četla jsem to, ten celer bude křupavý.:-K Děkuji!

cathleen: SilviaD: děvčata děkuji za vysvětlení,taky mi to mohlo napadnout;-):yes:

Simona Skolakova: přesně, jako píše Silvia :-)

SilviaD: děkuji za pomoc :-K

Veronika.Hrozna: ano, celer syrový. Píši v postupu, že ho po oloupání a pokrájení hned vmíchávám do majonézy, aby celer nehnědl ;-)

Simona Skolakova: No keby som ho robila ja, tak napr. na 1 kg zemiakov, by som dala 250 g luskov a 250g zeleru.

Mě by zajímalo ty díly ;-)v surovinách co si mám pod tím představit???Vím je to trošku starý recept,ale stejně mi to hlava nebere,budu ráda když mi to vysvětlíte:-K:-KTo není prosím žádná narážka na autorku je to starý recept,ale zajímá mi to:-K:-K:-K

Ten celer zcela syrový, nebo taky blanšírovat, jako fazolky?

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-K Ano, trochu jiný, než klasika, ale výborný. Jsem moc ráda, že jsme vyzkoušeli a mohu ho doporučit ostatním ;-)

:-)<3:yes::yes: parádní, jednoduchý a výborný salátek :-K

Bude to prudko jedlé...:-8

magdalenka: děkuji :-K ano, bylo. Tak moc, že to příjemně překvapilo :-8

Tématické fráze:
bramborový salát s fazolové lusky, bramborový salát s fazolových lusků, salát z fazolových lusků a bramborový salát, bramborový salát

Suroviny:
brambory, lusky fazolové, celer, sůl, pepř mletý, majonéza

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu