Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba z naší vesnice

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 952 kJ /
1 184 kcal
Bílkoviny36,55 g
Tuky6,01 g
Vláknina15,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,23 g
Sůl18,00 g
Sacharidy238,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním.
Necháme v míse půl hodiny kynout, pak popřekládáme. (Osvědčilo se mi těsto po uhnětení vložit do olejem vymazané mísy a překládat přímo v ní.) Krok 2: Po 30 minutách překládání zopakujeme a totéž po dalších 30 minutách a pak ještě jednou – překládání a odpočinek. Poté popřekládáme naposled a uložíme do ošatky.
(Sečteno, podtrženo – těsto po vymísení kyne 2 hodiny, překládáme po 30 minutách, celkem 4x – po posledním překládání bochník dotvarujeme a uložíme do ošatky na utěrku, vysypanou moukou.) Krok 3: Poslední překládání už se snažíme dělat opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně bublin. Do ošatky ho přenáším pomocí kovové lopatky (stěrky), připomíná mi balónek naplněný vodou. Krok 4: Necháme vykynout v ošatce a upečeme v dobře vyhřátém litinovém hrnci – prvních 15 minut přiklopené poklicí, která se nahřívala spolu s hrncem.
Pečeme na 250°C, asi 40 minut.

Zveřejněno 24. 9. 2017

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba z naší vesnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0nzK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba z naší vesnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0nzK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

cathleen: skúšam viaceré recepty, viaceré spôsoby - chladničkové kvasenie alebo pečenie v remoske nemám úplne zvládnuté. Preto mi to nedá a pečiem a pečiem...:-D obdarujem niekoho a znovu pečiem...vždy s napätím nazerám do rúry, alebo sa neviem dočkať nakrojenia...

magdalenka: je, je to závislost :-D
Jsem moc ráda, že se ti pečení tak daří <3 a děkuji za foto :-*

Včera som siahla po tomto recepte. Spravila som rozkvas a až keď som išla miesiť, zistila som že nemám otruby. Keďže sa mi nechcelo ísť ich zháňať, piekla som bez otrúb. :-8
Môj kvások už je silný, pracuje od februára - pečiem dvakrát týždenne s ním, takže rozkvas použitý už po 7 hodinách, použila som autolýzu aj fermentáciu, aj som prekladala v mise. Časy kvasenia tiež iné, piekla som iba na nahriatom plechu. Chlieb je výborný, chutí každému a kváskovanie je závislosť. (Pridávam foto.)

Slivci: děkuji :-)

Moc dobrý chlebík 🥰

Chlebík som piekla na rozohriatom kameni. Celkom pekne sa mi dvihol. Mám ho síce dosť deravý:-) ale chuťovo veľmi dobrý.

Tématické fráze:
překládání chleba, jak dlouho kyne chleba, jak dlouho pečeme chleba, jak dlouho kyne těsto na chleba, jak překládat chleba, překládání těsta na chleba, pekárnománie recepty, jak dlouho kyne kvaskovy chleb, těsto na chleba, jak se překládá těsto na chleba, recept na chleba, překládání chleb, postup prekladani chleboveho zesta, jak. dlouho kyne testo na chleba, lopatka na chleba, překládání těsta na chléb, jak prekladat chlebove testo, jak se překládá chleba, jak dlouho kyne těsto na na pečení chleba, jak dlouho kyne chleba v ošatce

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, voda, voda, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, otruby pšeničné, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu