Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 389 kJ / 2 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,48 g |
| Tuky | 35,82 g |
| Vláknina | 17,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 489,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí (můžeme přidat i masový bujon).
Krok 2: Po uvaření necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.
Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Krok 4: Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.
Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Krok 4: Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.
Zveřejněno 28. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q8x
Moje poznámka
Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q8x
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 10 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 11 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 11 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 12 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 13 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 16 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 17 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 17 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 18 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 18 hodinami
Tématické fráze:
rizoto ze slepice,
slepičí rizoto,
slepice na zelenině,
rizoto se slepici,
rizeto ze slepice,
rizoto slepiči,
slepičíí rizoto,
risoto ze slepice,
maso z uvařené slepice,
ryzeto ze slepice,
slepice na zeleninu,
rizoto z uvařené pro slepice,
rizoto slepice,
slepičí rizoto recept,
slepice na maso,
slepice recepty,
rizoto maso ze slepice,
rizoto slepice recepty,
slepice recepty rizoto,
slepičí rizoto
Suroviny:
slepice,
rýže,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek,
kurkuma,
cibulka lahůdková,
sůl,
pepř,
olej olivový,
petrželka,
vývar slepičí,
sýr tvrdý,
cibule
Komentáře (5)