Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové po bratislavsku

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 374 kJ /
3 196 kcal
Bílkoviny258,51 g
Tuky188,12 g
Vláknina19,42 g
Cholesterol 946 mg
Sodík 889 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy110,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Krok 2: Přidáme rajčatový protlak, zalijeme trochou teplé vody, rozmícháme a vložíme opečené maso. Dusíme do měkka a občas podléváme vodou. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme zhruba půl hodiny. Krok 4: Přidáme mléko, smetanu, citronovou šťávu, dobře rozmícháme a povaříme. Krok 5: Hotovou omáčku propasírujeme, přidáme nadrobno nakrájené okurky, hrášek a ještě chvíli povaříme. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou. Krok 7: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 1. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qE12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qE12

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

My jsme si to dali s hranolkami. Je to moc dobré.

Simona Skolakova: děkuji Simčo :-K jsem ráda že chutnalo :-8

MiskaM: dnes jsem si Miško vybrala tvůj recept,nezklamal,bylo to moc dobré;-):yes:

Tak jsem se k tomu konečně dokopal a včera jsem udělal tuto dobrotu k obědu. Je to opravdu neskutečná mňamka ! Trochu mi to připomíná Hamburskou pečeni, ale bez cukru. I tchyně mi řekla, že s touto dobrotou mohu jít klidně do ulic. :-D Všem doporučuji. Díky MiskaM za recept ....určitě bude repete. :yes::-K:-K<3

gillan63: jsem ráda že chutnalo :-K

Děkuji za upřesnění . Vyzkouším. :yes:

gillan63: tak pak dejte vědět jak vám chutnalo :-8

Dobrý den. Maso děláme v troubě nebo na plotně ? Děkuji.

gillan63: Maso se dusí v hrnci na plotně:-8

Mňam-prostě Bratislavské plecko je jedno z mých nejoblíbenějších jídel.Už kdysi dááávno jsem si ho často dával v restauraci k jídlu.Ukládám a o víkendu se do něj pustím <3;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové po bratislavsku, vepřová plec po bratislavsku, plecko po bratislavsku, vepřové plecko po bratislavsku, maso po bratislavsku, vepřová kýta po bratislavsku, kýta po bratislavsku, veprove maso po bratislavsku, plec po bratislavsku, vepřová pečeně po bratislavsku, kotleta po bratislavsku, po bratislavsku, bratislavská vepřová pečeně, bratislavská vepřová plec, vepřová po bratislavsku, bratislavský kotlet, vepřové kostky po bratislavsku, veprove pobratislavsku, recepty z vepřového masa, vepřová kýta po bratislavdku

Suroviny:
pečeně vepřová, máslo, protlak rajčatový, mouka hladká, cibule, mrkev, celer, hrášek, okurky sterilované, mléko, smetana, citron, sůl

Přidat fotografie receptu