Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové rizoto s himalájskou solí

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RageFitness.cz

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 040 kJ /
488 kcal
Bílkoviny23,54 g
Tuky14,63 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy62,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30-35 minut. Krok 3: Část upečené dýně odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a lehce osolíme. Krok 4: Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 5: Přidáme rýži, zalijeme vývarem (pokud není slaný, tak rýži lehce osolíme), zakryjeme pokličkou a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu tekutinu. Pokud by byla rýže ještě tvrdá, přidáme buď další vývar nebo vodu. Krok 6: Do připravené rýže vmícháme dýňové pyré a odloženou dýni nakrájenou na kostičky. Mozarellu nastrouháme a rovněž vmícháme do rizota nebo posypeme na povrchu.

TIP: Druhy rýže - přehled a tipy na recepty

Zveřejněno 6. 10. 2017

Poznámka autora RageFitness.cz

Nutriční hodnoty - 1 porce :

energetická hodnota - 504 kcal

bílkoviny - 25 g

sacharidy - 73 g

tuky - 11 g

vláknina - 5,5 g

Tento, ale i mnohé další recepty naleznete na stránkách http://www.ragefitness.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto s himalájskou solí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x039

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto s himalájskou solí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x039

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Docela mě udivuje, že tento recept je pod štítkem "veganské recepty" , když v surovinách autor uvádí mozzarellu light, která veganská teda rozhodně není. :no:

Adéla : Jeva to je hrubé pochybení, hnedka jsem to opravil, děkuji za upozornění, vegani dokáží být pěkně ostří.

Tématické fráze:
veganske rizoto, dýňové řízky, veganské rizoto recept, top recepty dýňové řízky, rizoto pro vegany, pečené dýňové rizoto, dyňove rizoto s pstruh, dýňové rizoto, dynove recepty-vegan, dynové rizoto top recepty, dýňové rizoto pro vegany, dýňové rizoto s bulgurem, veganské dýňové recepty, risoto vegan, dýňové rizoto do trouby, dynove řízky vegan, dýnové rizoto vegan, rizoto s dynovym pyre, dýňové rizoto veganske, vegan dýňové rizoto recept

Suroviny:
rýže, vývar masový, dýně, sýr mozzarella, cibule, olej, sůl himalájská, pepř mletý

Přidat fotografie receptu