Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína wok s jasmínovou rýží

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 968 kJ /
1 904 kcal
Bílkoviny411,65 g
Tuky18,70 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 963 mg
Sodík 978 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy19,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Dáme ho do rozpálené pánve a restujeme. Krok 2: Mezitím nakrájíme papriky na kostičky, rajčátka na půlky, pórek na kolečka a nať z cibulky. Krok 3: Do masa, které jsme osmažili, přidáme zeleninu a kukuřici s fazolemi. Přidáme trochu vody a necháme podusit, dokud zelenina s masem nezměkne. Krok 4: Když jsou maso a zelenina měkké, přidáme protlak, aby se směs na čínu zabarvila. Můžeme ještě přidat podle potřeby trochu vody. Necháme trochu povařit. Dochutíme sladkou chilli omáčkou, v případě potřeby přidáme pepř. Nakonec přidám bramborový škrob, mícháme aby nam nevznikly hrudky, tím se nám vše zahustí.

Zveřejněno 8. 10. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Čínu podáváme s jasmínovou rýží.

Přeji dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína wok s jasmínovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEv2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína wok s jasmínovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEv2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Pochutnala si celá rodina 👍

maso ať je jakékoliv na čínu by se mělo nejdříve promíchat se škrobema a potom s bílkem. To dává tomu masu tu pravou klouzavou strukturu i když je krásně osmažené.Nikdy bych do pánve nedal maso bez této úpravy. to co vidím na obrázku silně připomíná lečo.:-D

Neco jako dusene maso na zelenine, zahustene skrobem .
Co znamena v surovinach - bramborovy skrob (glutamat)? Skrob je zahustovadlo, glutamat dochucovadlo, ktere muze nahradit max. sul, ale rozhodne nezahusti omacku .

MiskaM: pokud jste použila škrob i glutamát, je potřeba to rozepsat srozumitelně (na samostatné řádky) - prosím, opravte si to

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
cina wok, wok cina, čína s rýží, kuřecí wok, omáčka k rýži, wok panev s rýží, pravá čína s rýží recepty, kureci čína s ryzi, pravá čína s rýží, wok cina recept, jiska do číny, čína na wok, úprava zeleniny wok, čína s rýži recept, recept s ryzi, čína vok, wok omáčka s ryzí, ryze s činou, recept čína s rýží, recept na pravou čínu

Suroviny:
prsa kuřecí, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, protlak rajčatový, pórek, zelená nať, rajče cherry, škrob bramborový, voda, sůl, pepř, kukuřice

Přidat fotografie receptu