Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová krémová polévka hrnková

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 039 kJ /
965 kcal
Bílkoviny14,21 g
Tuky85,32 g
Vláknina10,66 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy29,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je krátce osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Krok 2: Přilijeme část vody a vaříme zhruba 10 minut. Ze 2 lžic másla a mouky umícháme světlou jíšku. Krok 3: Zalijeme ji zbývající studenou vodou, dobře prošleháme, osolíme, vmícháme povařené žampiony s cibulí a vaříme ještě za občasného míchání 10 minut. Krok 4: Před dohotovením přidáme do polévky smetanu ke šlehání a ještě krátce povaříme. Na ozdobu přidáme petrželku.

Zveřejněno 12. 10. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová krémová polévka hrnková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wZ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová krémová polévka hrnková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wZ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

No a taky krémová je zavádějící..tohle je klasická zasmažená polévka...krémová by měla být částečně rozmixovaná ...

smetana se prodává 200 nebo 250 ml, tak je to tak jeden žampion na jeden hrnek tekutiny...
obvykle se dává na 1 litr tekutiny asi 250 - 300 g, což je tak ta vanička, ale rozhodně v ní není 7 menších žampionů

MiskaM: Nikto učený z neba nespadol.Ja mám dojem, akoby si nechcela pochopiť, čo sa ti snažia nektorí evidentne skúsenejší v kuchyni nadhodiť.

Zobrazit 4 starší odpovědi

6 hrnků vody,ale jaké velikosti????? Možná 250ml. Smetana ke šlehání, dobře, asi 125ml???Přijde mi,že těch 7"menších" žampionů je na toto množství jak nic,no nevím,možná se mýlím;-)

MiskaM: No vidíš a hned je to vše o něčem jiném,musíš si vždy uvědomit,že když chceš zveřejnit recept,tak to nemůžeš brát tak,že je to pro tebe jasný,protože to děláš každou chvilku,ale že to někdo může vařit podle tvého receptu poprvé!!!!A jak se má pak orientovat?????Už mi rozumíš??????To víš,že zkušená kuchařka si poradí,ale co ty začínající???;-):-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
žampionová polévka, kremova žampionová polévka, žampionová krémová polévka, žampionová krémová polévka se smetanou, kremove polevky, žampionová polévka recepty, recept na žampiony polévku, žampionová polévka bez smetany, žampionová polevka recept, recept-žampionová polévka, polévka se žampiony, recept na žampionovou polévku, zampionova polevka se smetanou, polévky recepty, polévka žampionova, žampionová krémová polévka recept, jak se dělá žampionová polévka, žampionová polévka krémová, žampionová polévka top recept, žampionova kremova

Suroviny:
voda, žampióny, máslo, mouka polohrubá, cibule, sůl, petrželka, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu