Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 058 kJ /
1 687 kcal
Bílkoviny74,95 g
Tuky120,80 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 4,14 g
Sůl10,91 g
Sacharidy65,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou šalotku, nakrájenou podélně na čtvrtiny, nechte na oleji zesklovatět. Přidejte kari pastu, čerstvý pepř, včetně větviček, a polovinu bazalky natrhané na kousky i se stvoly. Zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a vařte asi 5 min. Odstavte a nechte 30-60 minut stát. Krok 2: Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy". Propláchněte je studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť "moře". Krok 3: Kokosovou omáčku přiveďte k varu, vhoďte mušle, přiklopte a za občasného potřásání pánví vařte asi 4 minuty. Na konci přidejte druhou polovinu bazalky a podávejte. Neotevřené mušle nekonzumujte.

Zveřejněno 17. 10. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Thajskou bazalku můžete nahradit mátou a bazalkou v poměru 1/3 ku 2/3. Nemáte-li možnost sehnat čerstvý zelený pepř, použijte zelený nakládaný, nejlépe v soli, který před použitím řádně propláchněte. Základní zelená kari pasta se skládá z čerstvého zeleného čili, česneku, cibule (šalotky), zázvoru, citronely, limetkové šťávy, koriandru, soli, oleje. Poměr a skladba se různí od "vesnice k vesnici". Třeba běžně dostupná "exotic food tandoori" je výborná a nepoužíváte-li kari pastu denně, nevyplatí se ji doma vyrábět.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9z03

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9z03

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Já jsem neměla ještě odvahu dělat mušle,ale když čtu vždy recepty tak mi to láká,mám ráda mořské potvůrky;-)krásný receptík;-):yes:

Karolina09: Tak já bych takový dozor taky potřebovala a uvítala:-D,ale snad se jednou odvážím,jistě je to dobrota;-):yes:

Zobrazit starší odpověď

Dik za tip,krevety taky delam casto a kachni maso taky:-K:-K

<3Moc pekny recept.zatim jsem varila vzdycky v zeleninovem vyvaru,nekdy s bilym vinem.Ale toto je pekna zmena.Zelenou cari=pastu mam,je opravdu moc dobra.:-K:yes::yes:

jemmy: Do kokosového základu může dát i rybu, krevety.... I s masem nevyžadující dlouhou tepelnou úpravu - s kuřetem, kachnou, hovězím, vepřovým je to výborné.:-8

Tématické fráze:
mušle na kari, polévka z mušlí s s kokosovým mlékem, krevety na zeleném kari s kokosovým mlékem, recept musle ala kari, mušle na kary, thajské musle, thajské mušle na zeleném kari, zelené cari recept, mušle kari, slavky s kokosovym mlekem, dýňová polévka s kokosovým mlékem a čili

Suroviny:
slávky, cibule šalotka, olej, pasta kari zelená, pepř zelený, mléko kokosové, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu