Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušle na cideru

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 641 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny70,74 g
Tuky59,94 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,87 g
Sůl10,27 g
Sacharidy61,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistěte. Pórek, bílé části cibulek a fenykl nakrájejte. Krok 2: Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy". Mušle propláchněte studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť "moře". Krok 3: Do hluboké pánve vlijte olej, vsypte zeleninu a nechte zavadnout. Zalijte ciderem a duste asi 7 minut. Přidejte mušle a zakryjte. Za občasného potřásání vařte, dokud se mušle neotevřou, zavřené vyhoďte. Krok 4: Přidejte citrónovou šťávu, opepřete, posypte nasekanou petrželkou a nadrobno nakrájenou zelenou částí cibulky, případně osolte a podávejte.

Zveřejněno 19. 10. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Obměna - fenykl vynechejte, přidejte 2 snítky čerstvého tymiánu a cider zaměňte za 0,2 suchého Martini.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušle na cideru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMGV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušle na cideru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMGV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept mušle bila, slávky recept, mušle slávky recepty, recept na mušle slávky, mušle fenykl

Suroviny:
slávky, olej, pórek, cibulka jarní, fenykl, citron, petrželka hladkolistá, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu