Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový keto bezlepkový cheesecake

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mngwa Mngwa

Snadný

Doba přípravy 2 hodiny + tuhnutí v ledničce

2 hodiny + tuhnutí v ledničce

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 329 kJ /
5 098 kcal
Bílkoviny123,41 g
Tuky440,97 g
Vláknina38,50 g
Cholesterol 721 mg
Sodík 509 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy139,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mixujeme ořechy se sušeným ovocem, dokud nevznikne jemnější drť. Rozpustíme máslo a smícháme s ořechy. Másla musí být dostatečné množství - když je ho v poměru k ořechům málo a směs zůstává sypká, tak se bude korpus v hotovém dortu drolit a rozpadat. Musí být mírně vlhká a spojitá. Vložíme směs do dortové formy o rozměru cca 18 cm, uhladíme a dáme na 10 minut do trouby zahřáté na 180 stupňů. Po vytáhnutí dáme stranou a necháme zchladnout. Krok 2: Hrnek naplníme ze čtvrtiny vodou, zahřejeme na 60 stupňů a vmícháme želatinu. Krátce zahříváme - nevařit a poté odstavíme, ať se želatina rozpustí. Necháme chvíli odležet. V míse rozšleháme na jemno ricottu a mascarpone. Přidáme smetanu, sladidlo a vmícháme hotovou želatinu. Cca třetinu krému dáme stranou a přidáme do něj barvivo. Do zbylých 2/3 přidáme kakaový prášek a pořádně zamícháme (poměr vrstev je možné změnit podle libosti). Do dortové formy na vychladlý korpus naneseme žlutý krém a uhladíme ho třeba stěrkou, aby byl rovný. Přidáme další vrstvu z kakaového krému a zarovnáme. Krok 3: Velmi pomalu rozehřejeme v rendlíku čokoládu, přidáme máslo a rozpuštěnou polevu naneseme na dort. Poleva je hotová velmi rychle, při delším vaření se "zdrcne".
Potravinářskou fólií překryjeme formu a uložíme do ledničky, aby vše ztuhlo, nejlépe přes noc.

Zveřejněno 21. 10. 2017

Poznámka autorky Mngwa

Pro hardcore keto variantu je třeba vynechat sušené ovoce a sladidlo.

Také malé upozornění: Tento cheesecake je podstatně více sytivý než běžná varianta díky velkému množství ořechů, sýra a másla a prakticky minimálnímu množství prázdných kalorií v podobě cukru nebo mouky!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový keto bezlepkový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový keto bezlepkový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDL5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pokud používáš opravdu želatinu a ne dortové želé, tak ta se nevaří, jen se zahřívá. Čtvrtinkou vody je míněno co?:-)

hosta: Opraveno a upřesněno.

Tématické fráze:
bezlepkový cheesecake, keto recepty, ketorecepty, keto kuchařka, keto dieta recepty, keto knedlík, cheesecake bezlepkový, mascarpone recepty keto, keto recepty.cz, bezlepkový korpus na cheesecake, recepty keto diety, bezlepkových cheesecake, cheesecake recept, keto recept, keto kolac, keto dort, ketodort, bezlepkove cheesecake, ořechovy keto dort, bezlepkový ceeskake

Suroviny:
ořechy, máslo, švestky, želatina, sýr ricotta, mascarpone, smetana, sladidlo, kakao, potravinářské barvivo žluté, čokoláda lindt, máslo

Přidat fotografie receptu