Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 222 kJ /
1 487 kcal
Bílkoviny8,18 g
Tuky156,17 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,65 g
Sacharidy10,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme kousky srdce, špetku uzené papriky, hořčici a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou. Krok 2: Přiklopíme poklicí a vaříme cca 45-50 minut v tlakovém hrnci. Po vypuštění páry obsah nádoby přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme dál povařit. Krok 3: Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a nalijeme povařit do sosu ze srdcí. Přidáme zmražené fazolky, šťávu z citronu a ještě povaříme na cca 12-15 minut. Podle chuti
ještě osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Zveřejněno 24. 10. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Koření podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGZk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Skvělé!!! Zrovna jsem dnes přemýšlela, že mám srdce v mrazáku ;-):yes:. Jo, jen bych už nepoužívala sádlo, nebo olej, ta slanina by určitě stačila :-8

Jana Remkova: souhlas,dala jsem trochu sádla, zdálo se mi to pořád moc suché, někdy nedávám ani sádlo ani olej. Jen v tom tlakáči se to dělá lépe.. Nevím, jak dlouho by se dusilo srdce bez tlakáče ale i ta doba byla tak dlouhá a ještě jsem chtěla na chvíli dát, ale manžel to chtěl takto.:-K

Tématické fráze:
vepřové srdce recepty, srdce na smetaně recept, vepřové srdce na smetaně, srdce na hořčici, veprove srdce, srdce na smetaně, vepřové srdce na smetaně-recept, vepřové srdce na hořčici, vepřové na smetaně, vepřové maso na smetaně a hořtici, vepřové s fazolkami na smetane, vepřové na smetane s fazolkami, srdce na smetaně v tlakovém hrnci, kuřecí srdíčka v zakysane smetaně

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, slanina váhalova, pepř černý, sůl, bobkový list mletý, paprika sušená uzená, koření nové koření, sádlo, fazolky zelené, smetana zakysaná, mouka hladká, hořčice, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu