Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obližprst

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nelca777

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 754 kJ /
3 526 kcal
Bílkoviny106,41 g
Tuky127,81 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 2,37 g
Sodík 1,10 g
Sůl3,04 g
Sacharidy480,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme vodu, olej, mouku, prášek do pečiva, kakao a nakonec přimícháme sníh z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto vylijeme na plech (mám vysoký asi 6 cm) pečeme 20 minut. Poté uprostřed zkusíme špejlí, jestli je korpus hotový. Dáme vychladnout. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, mléko, vanilkový cukr, hladkou mouku uvaříme do tuha. Necháme vychladnout a zašleháme 1 celé máslo. Můžete dát do lednice. Krok 3: Z bílků, které nám zbyly z prostředního krému, ušleháme tuhý sníh. Potřebujete jeden větší hrnec, do kterého dáte trochu vody (jako kdybyste napařovali knedlíky) a jeden menší (starší) do kterého dáte sníh. Vodu ve větším hrnci dáte vařit, vložíte do něj menší hrnec, postupně sypete cukr a zašleháváte do sněhu. Měla by vám vzniknout tuhá, lesklá cukrová hmota. Krok 4: Korpus potřete prostředním krémem, poté potřete krémem z bílků a cukru a nakonec posypete grankem. Dáte chladit minimálně na čtyři hodiny do lednice.

Zveřejněno 2. 11. 2017

Poznámka autorky Nelca777

Dobu pečení korpusu přesnou nevím. Peču od oka a zkouším, ale tech 20 minut bych určitě nechala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obližprst

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z817

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obližprst

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z817

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Dobrý den,bych se zeptat na jak velkým pekáči buchtu pečete? :) děkuji :)

Andrea: plech 42x29x6 je velikost plechu Andreo.: -)

Zobrazit starší odpověď

Ten bílek by u nás neuspěl, nemají rádi ani indiána:-D znám to se šlehačkou a moc dobré<3

Tenhle recept je hodně starý, pekla ho už moje máma, ale je luxusní i když trošku nárjočnější:yes:

Je stary ale vzdycky rychle zmizi a je muj oblibeny ;-)

Tématické fráze:
buchta obližprst, zákusek obližprst, obližprst, oblizprst recept, smetanový obližprst, obliz prst buchta, buchta oližprst, buchta obliz prst, obližprst na plech, obliz prst recept, buchta olišprst, nej recepty tuhý krém na buchty, obližprst buchta, koláč oblizprst, nej recept obližprst, recept buchta obližprst, buchtami olizprst, obližprt buchta s tvarohem, recept na smetanový obližprst, obliž prst

Suroviny:
cukr, prášek do pečiva, kakao, mouka polohrubá, vejce, voda, olej, cukr vanilkový, mouka hladká, mléko, žloutek, máslo, bílek, cukr, kakao

Přidat fotografie receptu