Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečeného celeru

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 823 kJ /
675 kcal
Bílkoviny12,18 g
Tuky45,98 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 512 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy38,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku můžeme oloupat - ale nemusíme. Kostičky celeru a česnek smícháme se dvěma lžícemi oleje a bylinkami. Dáme nepřikryté pomalu péct - trvá to asi hodinu, než je měkký a zlatavý. Krok 2: V hrnci na trošce oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené brambory, upečený celer s česnekem, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Krok 3: Necháme trochu zchladnout a ponorným mixerem rozmixujeme. Dochutíme solí a lahůdkovým droždím, na zjemnění můžeme přidat smetanu. Krok 4: Podávat můžeme s toustovými krutony, já dala celerové a mrkvové chipsy.

Zveřejněno 3. 11. 2017

Poznámka autorky hosta

Celerových polévek je tu dost, ale z pečeného celeru jsem nenašla žádnou. Troufám si říci, že je mnohem lepší, stejně jako dýňová z pečené dýně je lepší, než z dýně jen vařené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečeného celeru

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MqRB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečeného celeru

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MqRB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::-K

Eja57: mne chutí...chuť špecifická - akoby syrová až oriešková...v zdravej výžive kupujem sporadicky cca 1,5 éčka za 100 g.

magdalenka: já to lahůdkové droždí musím někdy vyzkoušet...pátá chuť? umami?

Veronika.Hrozna: když odřízneš tu tvrdou prdelku stroužku tak v pohodě neloupaný, rozmixuje se že nic nepoznáš - polévka je výborná, dělala jsem...
Nebo klidně finta - palici česneku rozříznout, řezné plochy zakápnout olejem a po upečení jedním stiskem vytlačit do "masíčko"

Edibara: lahôdkové droždie sa používa na dochucovanie jedál, nie je potrebné ho variť, rozpustí sa. Je iné, ako klasické droždie, ktoré bežne v kuchyni používame. Je inaktivované, nemá kvasiaci účinok, pridáva jedlám "inú" chuť. (polievky, omáčky, šaláty, pomazánky...)

Já bych radši česnek oloupala, pak ho mixovat se slupkou,....to asi nebude ono?:-O

Mohu se (možná hloupě) zeptat? To droždí stáčí nechat v té teplé polévce a už bez dalších úprav? Bez povaření a tak.. Ještě nikdy jsem takto droždí nevyužila, tak si to raději chci ověřit, i když jsem nedůvěřivá. Ale ten recept vypadá tak skvěle, že ho prostě musím zkusit. Děkuji! :-):yes:

Jo, tak tohle ozkouším :)

:-K:yes::yes:

Celerovu,tekvicovu,mrkvovu polievku robievam,ale len z varenych surovin,ale toto musi byt iny level,najprv upiect.Ukladam do kucharky na vyskusanie.Mixovane polievky milujem,ja to nazyvam krem ,lebo je to take jemne kremove.:yes::yes::yes:

<3:yes:

Neodolala jsem a hned vyzkoušela....neměla jsem lahůdkové droždí, ale i tak byla vynikající:yes:
Pravdu díš....platí to pro dýni ale i třeba pro červenou řepu...trouba je prostě trouba....

Eja57: to jsi řekla dobře, předsedo :-D:-D

Tématické fráze:
celerová polevká z pečeného celeru, pečený celer polévka, peceny celer, krémová polévka z celeru pečeného, polévka pečený celer, krémová polévka z pečeného celeru, polívka z pečeného celeru, pečena celerova polevka, polévky recepty, recept celerova polevka z peceneho celeru, peceny celer polévka recept, polevka z celeru, celerové polévka, celer recepty, celer peceny, krem z peceneho celeru, celerová polévka v v troubě, celerova polevka, polevka zpeceneho celeru, polevka pečený v troubě celer

Suroviny:
celer, česnek, olej, tymián, rozmarýn, cibule, brambory, vývar zeleninový, sůl, pepř, droždí, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu