Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničné uzly se lnem a otrubami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 497 kJ /
2 509 kcal
Bílkoviny74,75 g
Tuky61,32 g
Vláknina36,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,03 g
Sacharidy396,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 8-10 kusů. Z každého uděláme bulku a necháme asi 5-7 minut odpočinout. Pak z bulek vyválíme delší prameny a smotáme je do uzlů, které uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Krok 3: Nakynuté uzly potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/20-25 minut).

Zveřejněno 5. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Nadýchané uzlíky strakaté kousíčky otrub a lněným semínkem. Těsto je tvárné, spíš volnější a uzly z něj vydrží velice dobré i druhý den po upečení.

Z Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/psenicne-uzly-se-lnem-a...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné uzly se lnem a otrubami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yp5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničné uzly se lnem a otrubami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yp5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Moc dobre a nadýchané bulky. Neměla jsem len, tak jsem dala slunečnicová semínka.

Gabina: :-) těší mě, že chutnaly! Nebylo těsto řidší? Lněné semínko si vezme poměrně dost vody, to slunečnicové se tak nechová...

<3:yes:

Uzlíky vypadají moc lákavě :yes:. Nemohla bych je já, líná kuchařinka, zadělat v pekárně:-?

bystrouska: určitě ano. Doporučila bych jen zvlášť vymíchat omládek a v pekárně ho nechat nakynout. Přidat zbytek surovin a nechat umíchat bez ohřevu - to by byla další doba, po kterou by omládek stál a stárnul.
Ve vypnuté a zavřené pekárně pak necháš těsto vykynout. Když mám doma zimu, klidně na 1 minutu zapnu program Pečení, pak pekárnu vypnu a nechám těsto vykynout;-)

Vypadají úžasně:yes:

radiator: děkuji :-K

Tématické fráze:
pšeničné otruby recepty, recept otruby, jak vypadají psenicné otruby, recepty z otrub, pšeničné otruby

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí čerstvé, voda, olej, mouka hladká, otruby pšeničné, semínka lněná, sůl

Přidat fotografie receptu