Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádová krémová pomazánka

Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle chutná s opečeným tmavým pečivem.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 755 kJ /
659 kcal
Bílkoviny14,70 g
Tuky58,88 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy15,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme. Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky. Krok 2: Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo. Přidáme Lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli. Promícháme nebo promixujeme. Krok 3: Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem. Nebo namažeme na plátky opečeného tmavého pečiva.

Zveřejněno 6. 11. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pecku z avokáda nevyhazujte obsahuje mnohem zdravější látky než dužina. Posiluje imunitu, snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol, zlepšuje funkci jater, žlučníku, slinivky i střev. Pomáhá proti zánětům a bolestem. Obsahuje i výkonné antioxidanty , vápník, hořčík a další prospěšné látky. Dá se lehce nastrouhat na obyčejném struhadle a usušit. Můžete potom používat do salátů, na ozdoby a přidat do hotových jídel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádová krémová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEGR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádová krémová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

casino: Tak jsem zkusila nastrouhat tu pecku z avokáda a ochutnat. Pan Pohlreich totiž v neděli ve svém pořadu podotkl, že četl, že pecka z avokáda prý obsahuje plno zdravých látek. Pak se odmlčel a dodal: "Ale žrát se to nedá".
No, měl pravdu, je to hrozně trpké a je mi jasné, že by to zkazilo každé jídlo, do kterého by se to přidalo. Takže nadále budu pecky vyhazovat a konzumovat jen lahodnou dužinu :-)

zizala: usušené to není trpké a navíc hezky růžové - dá se s tím cokoli sladké i slané trochu posypat aniž by to nějak změnilo chuť ale nikomu to nenutím :-K kdo má zájem zkusí a kdo nechce nemusí :-K hezký večer

Nádhera, Maruško <3:-K

cathleen: :-K děkuji

Ve Venezuele jadro avocada rozseknou a zapichnou sem tam do pripraveneho guacamole. To pak oxiduje pomaleji a tolik nezhnedne. Tedy v pripade, ze ho pripravite vetsi mnozstvi s predstihem a chcete uchovat delsi dobu.

bofinka: :-) když to u nich roste tak mají různé vychytávky, já koupím tak 2-3 a sní se hned jak změknou :-):-K Hezký den

No, ta POZNÁMKA to je tedy pecka:yes:
A jen za tu pecku byste zasloužila palec nahoru:-D
Děkuji:-)
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=pr...

casino: děkuji :-K

Tématické fráze:
avokádová pomazánka podle pohlreicha, pomazánka z avokáda, avokado a žlučník, avokádová pomazánka pohlreich, avokadova pomazánka, pomazánka z avokáda pohlreich, avokádová pomazánka recept, aby avokado nezcernalo, avokádová pomazánka na chlebíčky pohlreich, pohlreich avokadova pomazánka, pomazánka z avokáda pohlreicha, pohlreich recepty avokado, pohlreich avokáda, jak uchovat avokáda, pomazánka z avokáda dle pohlreicha, pomazánka z avokáda podle pohlreicha, recepty pomazanky z avokáda, pomazanky pro žlučník, recepty z avocáda, avokado žlučník

Suroviny:
avokádo, citron, lučina, máslo, pepř bílý, česnek, sůl, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu