Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá králičí polévka z Podkrkonoší

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Efkap

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 193 kJ /
285 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky12,26 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit králičí hrudí (nebo hlavu, vnitřnosti) spolu s cibulí a kořením. Když je maso měkké, přecedíme, zavaříme do vývaru mouku rozmíchanou ve vodě a povaříme. Přidáme pokrájené obrané maso, příp. pokrájené vnitřnosti, rozkvedlané vejce a necháme opět chvilku povařit. Krok 2: Přidáme mléko nebo smetanu, osolíme a dozdobíme petrželkou.
Na talíři si může každý dle své chuti přidat po lžičkách ocet. Dětem ocet nepřidávám, mají radši nekyselou verzi.
Důležité je dávat ocet do osolené polévky, jinak by se mohlo mléko srazit.

Zveřejněno 12. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá králičí polévka z Podkrkonoší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkGr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá králičí polévka z Podkrkonoší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkGr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bílá polévka z králíka, polévka z králičích vnitřností, králičí polévka, králičí vnitřnosti, polevka z kralika bila, králičí polévka recept, králičí hrudi, bila polevka z kralicich hlav, polevka z kraličich hlav, polévka z králičí hlavy, krkonošská bílá polévka z králíka, recept na bílou králičí polévku, bílámkráličí polévka recept, krkonosská králicí polevka, polevka bíla z kraličích hlava, co s králičí hrudí, polevka kralici vnitrnosti, polívka z králíci hlavy, bílá polévka z kraličích hlava, králičí polévka se smetanou

Suroviny:
cibule, bobkový list, tymián, koření nové koření, mouka hladká, mléko, vejce, petrželka, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu