Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 572 kJ / 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,49 g |
Tuky | 34,31 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 724 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 56,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Karfiol uvaríme, scedíme a popučíme (nemixovať).
Krok 2: Rožky namočíme v studenej vode, dobre vyžmýkame a pridáme ku karfiolu.
Spolu so žĺtkom, krupičkou, soľou a muškátovým kvetom dobre premiešame.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 3: Namočíme utierku do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme. Na ňu vytvarujeme z karfiolovej hmoty knedľu. Zabalíme a konce previažeme (necháme trocha voľného miesta, knedľa trocha narastie). Krok 4: Knedľu v utierke vložíme do veľkého kastróla do vriacej vody a pomalým varom varíme cca 30 minút.
Potom knedľu otočíme a varíme ešte 15 minút (podľa hrúbky knedle). Krok 5: Uvarenú knedľu vyberieme z utierky, nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé.
Podávame poliate horúcim roztopeným maslom so zeleninovým šalátom.
Spolu so žĺtkom, krupičkou, soľou a muškátovým kvetom dobre premiešame.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 3: Namočíme utierku do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme. Na ňu vytvarujeme z karfiolovej hmoty knedľu. Zabalíme a konce previažeme (necháme trocha voľného miesta, knedľa trocha narastie). Krok 4: Knedľu v utierke vložíme do veľkého kastróla do vriacej vody a pomalým varom varíme cca 30 minút.
Potom knedľu otočíme a varíme ešte 15 minút (podľa hrúbky knedle). Krok 5: Uvarenú knedľu vyberieme z utierky, nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé.
Podávame poliate horúcim roztopeným maslom so zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 13. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxVM
Moje poznámka
Květákový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxVM
Nejnovější recepty
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 49 minutami
Nepečený zebra dortík
MPetra před 10 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 14 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 18 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 18 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 20 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 21 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 21 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 23 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Tématické fráze:
květákový knedlík,
knedlik z květáku,
kvetakove knedlíčky,
květákový knedlík recept,
recept na knedlu,
knedlík z květáku,
karfiolovej mozeček
Suroviny:
květák,
rohlík,
máslo,
vejce,
krupice dětská,
sůl,
ořech muškátový,
máslo
Komentáře (5)