Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 572 kJ / 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,49 g |
| Tuky | 34,31 g |
| Vláknina | 4,30 g |
| Cholesterol | 336 mg |
| Sodík | 724 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 56,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Karfiol uvaríme, scedíme a popučíme (nemixovať).
Krok 2: Rožky namočíme v studenej vode, dobre vyžmýkame a pridáme ku karfiolu.
Spolu so žĺtkom, krupičkou, soľou a muškátovým kvetom dobre premiešame.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 3: Namočíme utierku do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme. Na ňu vytvarujeme z karfiolovej hmoty knedľu. Zabalíme a konce previažeme (necháme trocha voľného miesta, knedľa trocha narastie). Krok 4: Knedľu v utierke vložíme do veľkého kastróla do vriacej vody a pomalým varom varíme cca 30 minút.
Potom knedľu otočíme a varíme ešte 15 minút (podľa hrúbky knedle). Krok 5: Uvarenú knedľu vyberieme z utierky, nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé.
Podávame poliate horúcim roztopeným maslom so zeleninovým šalátom.
Spolu so žĺtkom, krupičkou, soľou a muškátovým kvetom dobre premiešame.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 3: Namočíme utierku do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme. Na ňu vytvarujeme z karfiolovej hmoty knedľu. Zabalíme a konce previažeme (necháme trocha voľného miesta, knedľa trocha narastie). Krok 4: Knedľu v utierke vložíme do veľkého kastróla do vriacej vody a pomalým varom varíme cca 30 minút.
Potom knedľu otočíme a varíme ešte 15 minút (podľa hrúbky knedle). Krok 5: Uvarenú knedľu vyberieme z utierky, nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé.
Podávame poliate horúcim roztopeným maslom so zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 13. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxVM
Moje poznámka
Květákový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxVM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 33 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 55 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 57 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
květákový knedlík,
knedlik z květáku,
kvetakove knedlíčky,
květákový knedlík recept,
recept na knedlu,
knedlík z květáku,
karfiolovej mozeček
Suroviny:
květák,
rohlík,
máslo,
vejce,
krupice dětská,
sůl,
ořech muškátový,
máslo
Komentáře (6)
Díky za odpověď.