Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba ze Ždánského lesa

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 757 kJ /
898 kcal
Bílkoviny26,70 g
Tuky4,32 g
Vláknina14,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy181,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout – těsto je dost volné, kyne rychle.
Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který necháme kynout v pomoučené ošatce. Krok 3: Vykynutý bochník s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj přebytečnou mouk a, postříkáme vodou z rozprašovače. Upečeme ve vyhřáté troubě (na 250°C, po vložení chleba zeslabit asi na 220°C/45-55 min – každá trouba peče jinak, stupně i délka pečení jsou orientační).

Zveřejněno 14. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Chleba je lehounký, s pružnou střídou a většími oky.

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/chleba-ze-zdanskeho-les...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba ze Ždánského lesa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwGY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba ze Ždánského lesa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwGY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

ahoj Ivčo. prosím tě, který chleba chutná opravdu jako z obchodu? už jsem jich vyzkoušela hodně, každý výborný, ale nějak nemůžu natrefit na ten "kupovaný". ;-)

Také mě dotaz finneta: trošku přeqapil...
Chleba peču, nebo kupuji u ověřeného pekaře:yes:
Pro tchyňku s vyndávacími zuby kupujeme cosi, co si chleba říká a co ona bez problémů požije. Je to taková "vata" a mám ověřeno, že abych se saturoval, tak takového chleba sním dvojnásobné množství. 8-(

Zobrazit 2 starší odpovědi

<3:yes::yes:

Nadherny pecen :yes:, nemam slov :-O

cathleen: to víš že budu! :yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Ten je krásný, ostatně jako všechny tvé chleby;-):yes:

Irrena: díky, Irčo :-8:-K

Tvoje chleby sú báseň!

magdalenka: nejprve lyrika (s úvahami, představami a těšením se, jak budou chutnat), pak dojde i na epiku...:-D
Děkuji:-K

Tématické fráze:
rozkvas kyne, rozkvas že starého pečiva, recept na chleba

Suroviny:
kvásek, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka hladká, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu