Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta

Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta jsou velmi snadné a chutné. Těsto připravujeme bez kynutí a díky máslu je po upečení krásně křehké. V makové náplni je čokoláda, která dodá zajímavou chuť. Pokud nemáte rádi mák, můžete klidně použít ořechovou náplň nebo povidla.

Hodnocení receptu je 4,4 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 30 minut odpočinutí těsta

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 30 minut odpočinutí těsta)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 559 kJ /
3 958 kcal
Bílkoviny135,35 g
Tuky184,49 g
Vláknina45,10 g
Cholesterol 493 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy416,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy, přidáme vejce, tvaroh, rozpuštěné zchladlé máslo, mléko a špetku soli a ručně vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme míchat i v robotu za pomoci hákového nástavce. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Krok 2: Mezitím připravíme makovou náplň. Mléko ohřejeme k varu a vsypeme do něj mák, cukr, čokoládu a skořici. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Nižší plech o rozměru 35x40 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 díly, každý na lehce pomoučeném válu rozválíme do kruhu o průměru asi 18 cm. Každý kruh rádlem či nožem rozdělíme na 6 trojúhelníků. Krok 5: Na širší stranu každého trojúhelníku dáme lžičku makové náplně. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme přes náplň a srolujeme do rohlíčku. Špička trojúhelníku by měla končit pod rohlíčkem, aby se nerozbalil. Krok 6: Rohlíčky skládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut. Krok 7: Ještě horké svatomartinské rohlíčky potřeme máslem a ihned posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Martinské podkovy z kynutého těsta

Zveřejněno 15. 11. 2017

Poznámka autorky jipohe

Zdroj: Babiččina volba

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMXL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMXL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ideální doba na tento recept <3 blíží se sv. Martin a v lednici mi leží dva tvarohy ke spotřebě, snad budou i ti mí kluci doma rádi za rohlíčky :-8

:-) dnes jsem vysoušela těsto je vynikající a dobře se mi s ním pracovalo ,akorát musím ještě vypilovat tvoření rohlíčků <3 jinak dávám receptu :yes::yes::yes:

<3Pekny recept:-K:yes:

Tématické fráze:
tvarohové rohlíčky, rohlíčky z tvarohového těsta, svatomartinske rohlicky, svatomartinské rohlíčky s tvarohem, tvarohové těsto, rohlíčky s jablky z tvarohového těsta, svatomartinské rohlíčky z listového těsta, tvarohové těsto na rohlíčky, rohlicky s tvarohem, makové rohlíčky z tvarohového těsta, svatomartinske-rohlicky-z-tvarohoveho-testa, babiččiny svatomartinské na rohlíčky, svatomartinske rohlíčky videorecept, svatomartinský závin, svatomartinské satecky s tvarohového těsta, tvarohové rohlíčky z listového těsta, rohlíčky s tvarohem a s mákem recept, rohlíky z tvarohu, svatomartinské rohlíčky z kynutého listového těsta, svatomartinske rohlíčky s s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, tvaroh měkký, vejce, kypřící prášek, máslo, mléko, sůl, mák mletý, mléko, čokoláda mléčná, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu