Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní krémové rizoto

Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti jsou mnohé, ale pravé a dobře připravené je ten správný základ.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 279 kJ /
2 218 kcal
Bílkoviny58,11 g
Tuky37,50 g
Vláknina58,73 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,82 g
Sacharidy366,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Soffritto: Očištěnou cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kousky a pak nastrouháme (nejlépe to jde v sekáčku mixéru = chopperu). Krok 2: Na oleji osmahneme zeleninu, když se začne zabarvovat, přidáme suchou nepropláchnutou rýži, opečeme ji do sklovita. Zalijeme vínem, necháme rychle odpařit a pak po částech zaléváme horkým vývarem. Vždy necháme vyvařit, pak teprve lijeme další trošku. Mícháme a na mírném plameni vaříme, dokud není rýže krémová, měkká, ale ne rozměklá. Musí být al dente - na skus cítít, že se kouše do zrnka. Krok 3: Do vypnutého risotta vmícháme máslo, polovinu sýra a petržel. Zbytkem sýra sypeme jídlo na talíři. Podáváme ihned.

TIP: Jaké jsou druhy rýže

Zveřejněno 21. 11. 2017

Poznámka autorky zizala

Toto risotto můžeme doplnit tepelně upraveným drůbežím masem, houbami, šunkou, neuzenou klobásou a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní krémové rizoto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGyW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní krémové rizoto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGyW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zuzi777a (moderátorka): :-K:-K

Krásný podrobný recept. Miluji krémové risotto.:-*

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept, takto dělané krémové rizoto mám moc ráda ale pamatuji i jak se vařilo za mého mládí - takové to klasicky české. :-K

ricci: Děkuji, my máme italská rizota mnohem raději než českou "klasiku" :-)

Rizoto přesně jak má být, šlemovité se správným postupem .:yes:

Takéto risotto je niečo úplne iné, ako my varíme - to naše rizoto. Málokto ho vie uvariť. :yes:

Moc pěkný recept:yes: Dnes jsem zkusila verzi s kuřecími prsními řízky, hráškem a zjemnila smetanou :-8 Dovolila jsem si přidat fotku ;-) Kdyžtak můžete smazat...

be.amenity: :-) Nic mazat nebudu. Moc děkuju za vyzkoušení receptu, krásnou fotku i pochvalu :-K:-K

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
krémová rýže, krémové risotto, rizotto, rizotto recept, kremove rizotto, risotto recept, dynove rizoto se smetanou, krémové rizoto, krémové risotto s hráškem a pancettou, recepty s kuřecími prsnimi rizky, rizotto s hruškami, dynove rizoto s restovanou pancettou, recepty- krémové rizotto, risotto se smetanou, kremova ryze recepty.cz

Suroviny:
rýže na risotto arborio, olej olivový, víno bílé suché, vývar zeleninový, petrželka hladkolistá, máslo, parmazán, cibule šalotka, mrkev, celer

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu