Suroviny
Porce: 40 kusů dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 713 kJ / 3 995 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,25 g |
| Tuky | 125,51 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 756 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 605,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto.
Těsto necháme vykynout. Krok 2: Uvaříme hustý puding a uděláme žmolenku. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 4 mm tlustý plát, který nakrájíme na čtverečky a nebo vykrajujeme pomocí skleničky. Krok 4: Vykrájené těsto plníme vychladlým pudingem a balíme do bochánků, do kterých opatrně uděláme důlek a bochánky potřeme rozmíchaným vejcem. Krok 5: Dle chuti dáme do důlků povidla, broskve nebo mandarinky a posypeme žmolenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C do zlatova.
Těsto necháme vykynout. Krok 2: Uvaříme hustý puding a uděláme žmolenku. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 4 mm tlustý plát, který nakrájíme na čtverečky a nebo vykrajujeme pomocí skleničky. Krok 4: Vykrájené těsto plníme vychladlým pudingem a balíme do bochánků, do kterých opatrně uděláme důlek a bochánky potřeme rozmíchaným vejcem. Krok 5: Dle chuti dáme do důlků povidla, broskve nebo mandarinky a posypeme žmolenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C do zlatova.
Zveřejněno 22. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté plněné koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMlW
Moje poznámka
Kynuté plněné koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMlW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
moravské kynuté koláče plněné,
kynuté koláče,
plněné koláčky,
kynuté plněné koláčky,
plnene kolace,
kynuté koláčky,
kolač plnený pudinkem,
koláče plněné pudinkem,
plněné kynuté koláčky,
kynuty kolač ze švestkama,
kolacky plnene pudinkem,
plněné moravský koláče,
plněné moravské koláče s posypkou,
plneny koláče,
kynuté koláče recept,
néjlepší těsto na plněné kynuté koláčky,
kynute kolacky se svestkama,
recept na vláčné kynuté koláče,
koláč z majonezy a pudinku,
kynute pecivo plnene pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
majonéza,
sůl,
droždí,
cukr,
mléko,
mléko,
pudink,
cukr,
vejce,
ovoce kompotované,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr
Komentáře (3)
Uvaříme hustý puding a uděláme žmolenku...jako z něj? Jak? pokud ne, tak chybí suroviny na žmolenku včetně postupu