Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý bramborák se škvarky

Tento pokrm spojuje sytost a chuť domova, ať už jako hlavní chod nebo vydatná svačina. Díky kynutému těstu je bramborák nadýchaný, zatímco škvarky mu dodávají nezaměnitelnou chuť

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 858 kJ /
444 kcal
Bílkoviny18,81 g
Tuky8,10 g
Vláknina11,07 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve 2 lžících vody rozmícháme droždí a necháme vzejít. Krok 2: Zatím nastrouháme oloupané brambory najemno, trochu vyloučené vody z nich slijeme pryč. Krok 3: K bramborám přidáme vodu s droždím, vejce, koření, rozetřený česnek, sůl a trochu hladké mouky, aby vzniklo hustší těstíčko. Nakonec vmícháme škvarky. Krok 4: Zapékací formu dobře vymažeme sádlem, urovnáme do ní bramborové těsto a necháme vykynout. Krok 5: Povrch posypeme dalšími škvarky, zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a upečeme dočervena. Krok 6: Podáváme s okurkou nebo zelným salátem.

Zveřejněno 23. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

My jsme pekli v zapékacích miskách. Je to klasické bramborákové těsto a obsahuje navíc škvarky, ale upečené bylo lehounké, kypré a mně osobně připadalo méně mastné (méně těžké?), než to smažené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák se škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MqOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák se škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MqOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a krásná práce :-K

To je zajímavý recep:yes: a ukládám k vyzkoušení .

<3:yes:

Dobrý nápad:yes: To musím vyzkoušet:-8 ...jen bych tam ještě přidala česnek, aby to byl echt bramborák...;-)

cathleen: U nás rovněž...:-D Tento recept určitě zkusím, neb jsem se kdysi (právě ve snaze vyvarovat se mastnosti ze smažení na oleji v pánvi) pokoušela péct v troubě klasické těsto a výsledek byl nic moc...:-( Takže toto se zdá býti skvělou alternativou:yes:;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
kynuty bramborak, kynutý bramborák se škvarkama, kynuté bramboráčky, bramborákové těsto škvarky, recep bramborák, bramborák se škvarkama v troubě, kynutý bramborák se škvarkama na plechu, droždí a škvarky, kynuté bramborové lokše, skvarky recept obsahuje

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, česnek, škvarky, droždí čerstvé, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu