Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Huspenina masitá

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 912 kJ /
1 174 kcal
Bílkoviny199,00 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dobře očistíme a uvaříme každé zvlášť v osolené vodě s kořením a kořenovou zeleninou doměkka. Krok 2: Po vychladnutí vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kůže nahrubo pomeleme nebo najemno posekáme. Krok 3: Cibuli pokrájíme a spaříme v sítu horkou vodou a dáme do mísy. Mrkev nakrájíme na kolečka, okurky na plátky a přidáme k cibuli. Nakonec přidáme maso a kůže, zalijeme tuku zbaveným a přecezeným aspikem a promícháme. Krok 4: Podle chuti okyselíme octem, dosolíme, ještě dobře promícháme a rozdělíme do nádob ztuhnout.

Zveřejněno 29. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Z Řeznické kuchařky (J. Dušátka)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Huspenina masitá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VqOo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Huspenina masitá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VqOo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

<3:yes:

Nechuti mi huspenina s udenym ....

franto: Tak jí nejez.:-p

;-):yes::yes::yes:

Mňa to napadne aj v lete...nemám problém - dobre padne vytiahnutá z chladničky v teplom počasí...:-D

magdalenka: ano, spousta pokrmů má podobný základ, někdy i název. Jsme jen 5 km od Slovenska a navíc se chodilo na práce do Rakous a do Vídně, tam se chutě hodně potkávaly. A doma se muselo zpracovat všechno, ať to bylo ve Strážnici nebo ve Skalici.

Zobrazit 11 starších odpovědí

Už jsem dlouho nedělala huspeninu a to jí máme rádi,musím napravit;-):yes:

cathleen: :-Dpřesně,v létě by mi to nenapadlo:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
recept na výborný vepřový sulc, drkotina, drkotina recepty, masova huspenina, huspenina, domácí drkotina, domácí huspenina sterilování, recept na huspeninu, drkotina neboli na sulc, slovenska huspenina, jak dělat sulc, veprova huspenina z mleteho masa, příprava huspeniny, recept na domácí sulc, sulc recept, recept na přípravu sulcu, příprava sulcu, sterilování huspeniny, huspeninový dort, recept na sulc se zeleninou a vejci

Suroviny:
koleno vepřové, plecko, nožička vepřová, mrkev, petržel, cibule, okurky sterilované, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu