Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filet zapečený v bešamelu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 048 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny57,05 g
Tuky83,35 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,25 g
Sacharidy54,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme nakrájeným plísňovým sýrem. Krok 2: Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme.
Ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a mletým pepřem.
Provaříme mírným varem za stálého míchání po dobu asi 20 minut. Krok 3: Horkou bešamelovou omáčkou zalijeme připravené rybí porce s nivou a bramborami.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme cca 35 minut.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a posypeme drceným pepřem.

Zveřejněno 2. 12. 2017

Poznámka autora Jiri V.

Recept z kuchařky Rande s gurmánkou v české kuchyni. Autorka kuchařky Šárka Škachová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filet zapečený v bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pk16

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filet zapečený v bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pk16

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jiří už jsem dlouho od tebe tady receptík neviděla,tento se mi líbí,mám ráda kombinaci ryby a sýra i když podle některých kuchařů je to barbarství;-)

casino: :-D:-D:-Dtak to si neumím ani představit;-)a hodnocení super né????
Já jsem prvně jedla zapečenou rybu - filé v troubě pokrytou plátkovým sýrem a na to rozšlehaná vejce,moc mi to chutnalo a občas toto udělám.;-)Máme to rádi.;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
zapečené rybí filety, zapečený rybí filet, zapecene file s bešamelem, rybi file s bešamelová omáčka, file s bešamelem, zapečené rybí file s besamelem, kapr v bešamelu, rybí filety recepty, rybí filé s bešamelem, zapečený filet, zapcene file s besamelem, file zapečené s besamelem, rýbí filety recept, zapečené rybí prsty se sýrem, filé s bešamelová omáčka, treska s besamelovou omáčkou, file v besamelove omacce, zapečený rybí filet s brambory, file s bešamelem a sýrem, recept rybí filé s s bešamelem

Suroviny:
filet z ryb, brambory, sýr niva, olej, pepř mletý, sůl, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu