Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové "linecké" cukroví

Mandlové vykrajované cukroví slepované pikantní marmeládou je šikovná variace na linecké slepované. Mandle, či mandlová mouka přidá chuť i křehkost. Vyzkoušejte je s námi, rádi se k nim při slavnostním pečení budete vracet.

Hodnocení receptu je 4,4 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 930 kJ /
2 851 kcal
Bílkoviny46,59 g
Tuky150,42 g
Vláknina18,64 g
Cholesterol 687 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy318,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve umíchejte máslo s cukry, přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Krok 2: Na pracovní desku prosejte hladkou mouku, přisypte mandlovou a nastrouhejte kůru z citronu. Přidejte máslovou směs, ručně vypracujte nelepivé těsto. Krok 3: Zabalte jej do potravinové folie a nechte hodinu v lednici. Krok 4: Před vykrajováním ho nechte při pokojové teplotě povolit, aby se vám dobře válelo. Ještě jednou ho důkladně propracujte. Vyválejte placku cca 3-4 mm silnou a vykrajujte sudý počet plných tvarů a stejný s otvorem ve středu. Lepší je středy vykrajovat až na plechu. Krok 5: Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozpálené na 150-160 °C do slabě růžové barvy. Krok 6: Slepujte vychladlé nejlépe výraznější rybízovou zavařeninou. Do druhého dne cukroví krásně zvláční.

TIP: Jak slepovat cukroví

Zveřejněno 7. 12. 2017

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirovala jsem se receptem na švýcarské mandlové kytičky, které se neslepují, ale před pečením se potírají rozšlehaným vejcem a doprostřed se dá mandle. (Můžete je také zkusit, v tom případě bez citronové kůry). Kdo chce, může ještě bílou pšeničnou mouku nahradit hladkou špaldovou. Mandlové mouky mají různý obsah tuku, některé jsou sušší a jiné zase mastnější. Uzpůsobte tomu množství másla. Taktéž pokud mandle umelete, držte se množství másla v receptu. Pokud by se těsto při rozválení drobilo, přidejte trochu másla a dobře ještě jednou propracujte.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové "linecké" cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DD16

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové "linecké" cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DD16

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moc dobré cukroví, s těstem se dobře pracovalo. Jen bych ubrala trochu cukru. 😊

Hezký den, pise se o zloutkach ale v surovinach nejsou, kolik se jich tam dava??

Leniccka: Já je vidím v surovinách i v postupu ;-)

<3Krasne cukrovicko.Mam najemno umlete liskove orisky,urcite bych mohla taky pouzit.:-K:yes:

jemmy: S oříšky už to bude něco jiného, mají výraznější chuť než mandle ;-)

Nádherná fotka:-O:yes::yes:recept super:-K

Sudet: Díky :-K

Andrejko, ta fotka je nádherná:yes:

Zdenka1: Zdeničko, děkuju :-*

Tématické fráze:
mandlové cukroví, cukrovi z mandlove mouky, linecke cukroví, linecké z mandlové mouky, vánoční cukroví z mandlové mouky, linecké mandlové těsto, linecké cukroví s mandlemi, linecké cukroví z mandlové mouky, linecké vánoční cukroví, nejlepší linecké cukroví recept, mandlove vanocni cukrovi, linecké těsto z mandlové mouky, linecké cukroví recept, mandlové linecké těsto, nejlepší linecké cukroví, linecké cukroví s mandlovou moukou, mandlová mouka cukroví, mandlové těsto na cukroví, mandlové těsto vykrajované, cukroví s mandlovou moukou

Suroviny:
mouka mandlová, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, žloutek, citron, zavařenina

Přidat fotografie receptu