Adžika - zeleninová pasta
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušejte tuto arménskou zeleninovou pochoutku, kterou využijete při dušení či pečení masa, při grilování a na ochucení různých zeleninových i masových směsí. Je výborná i do pomazánek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 566 kJ / 7 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,00 g |
Tuky | 273,07 g |
Vláknina | 253,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19,38 g |
Sůl | 47,00 g |
Sacharidy | 1 015,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Dáme do velkého hrnce, přidáme ocet, cukr, olej a sůl, přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou asi 60 minut. Občas promícháme, aby se směs nechytala ke dnu hrnce. Pokud máme příliš vodnatá rajčata, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
Krok 3: Přidáme chilli papričky podle chuti, petrželovou nať, případně dosolíme.
Krok 4: Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme čistými víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme tak asi 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět a necháme zcela zchladnout. Skladujeme v suchu a temnu odkud je budeme odebírat dle potřeby.
Krok 5: Zeleninovou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Moje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 5 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 8 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 1 hodinou
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 5 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 9 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 10 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 11 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 12 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 12 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 14 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
adžika recept,
adžika recepty,
adžika,
zeleninova pasta k masu,
adzika top recepty,
zeleninová pasta recept,
zeleninova pasta,
recept adžika,
manlovo zeleninová pasta,
čilli pasta top recepty,
recept na adžiku,
adzika recept,
zeleninová dochucovací pasta,
sterilovaná adžika,
hadzika recepty,
zeleninová dochucovací pasta recept,
domácí chilli pasta z jablek,
adzika chilli pasta,
zeleninový salát s s houbami,
recepty - adžika
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
jablko,
mrkev,
česnek,
nať petrželová,
chilli paprika čerstvá,
olej,
ocet,
cukr krupice,
sůl
Komentáře