Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané krůtí maso v rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 799 kJ /
908 kcal
Bílkoviny96,35 g
Tuky21,11 g
Vláknina45,28 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy60,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso osolte a položte do pekáčku. Podlijte lehce vodou, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte doměkka. Maso během pečení kontrolujte, aby se tekutina nevypařila a šťáva nepřipekla. Vždy trochu podlijte. Během pečení maso obracejte, aby se do něj mohla lépe šťáva vsáknout. Krok 2: Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a na mírném ohni restujte na pánvi dozlatova. Přidejte protlak, cukr a promíchávejte asi minutu. Teplotu stále držte na mírném stupni. Česnek prolistujte nebo podrťte najemno a přidejte do pánve spolu s mletým koriandrem. Krátce promíchejte a přidejte nadrobno pokrájená oloupaná rajčata včetně šťávy, papriku nakrájenou na proužky a osolte. Povařte. Krok 3: Když jsou rajčata měkká, přidejte najemno pokrájenou chilli papričku (podle chuti) a scezenou cizrnu. Promíchejte a odstavte z plotny. Krok 4: Krůtí maso natrhejte pomocí vidliček na vlákna a přimíchejte k rajčatům. Krok 5: Tortillu opečte nasucho na pánvi nebo v troubě. Jednu stranu potřete avokádovou salsou rozprostřete na ni maso. Druhou stranu ohněte přes směs a můžete servírovat.

Zveřejněno 17. 12. 2017

Poznámka autorky Vareniste.cz

Jak na avokádovou salsu? Spolu s dalšími tipy ji najdete na: http://www.vareniste.cz/trhane-kruti-maso-v-rajcat...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané krůtí maso v rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8n9g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané krůtí maso v rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8n9g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
krůtí maso s rajčaty, kruti maso na rajcatech, omáčka z krůtího masa, trhane maso, omáčka na trhané maso, trhané maso recept, trhané krutiho masa, krůtí maso s rajčat, recepty kruti maso s rajcaty, krůtí maso s s rajčaty, trhane maso recepty, omáčky a krůtí maso, trhané maso v tortile, cizrna a kruti maso, kruti maso rajcatova omacka, recept kruti maso rajcata, trhané kuřecí maso v rajčatové omáčce, trhané z krůtího masa, konzervované maso zajmavosti, trhané kurti maso

Suroviny:
maso krůtí, sůl, olej olivový, cibule, protlak rajčatový, cukr třtinový, česnek, koriandr sušený, rajče, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, cizrna, sůl, tortilla

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu