Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso s celerem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 714 kJ /
649 kcal
Bílkoviny67,43 g
Tuky35,45 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 789 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy10,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Krok 2: Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem. Krok 3: Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou podle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova. Krok 4: Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme. Krok 5: Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi... Krok 6: Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 17. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0zW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0zW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes::yes::-K

Musí to být dobré :yes: maminka taky používala zásmažku :yes:;-):-K

Masula: ...díky, je;-):-K


Pavel Havlíček: ...do ingrediencí jsem dal obě varianty, protože si myslím, že recept má sloužit i jako inspirace a né vždy se musí nutně dodržet to či ono ...ať si každý vybere, co je mu milejší;-):-K

No, já na dušené maso nikdy nepoužívám zásmažku, ale zákletku, nevím, jestli je v tom na chuti rozdíl. To jídlo se mi celkově moc líbí, celer mám ráda :-)

Pavel Havlíček 24. 12. 2017 16:31
Jana Dorazinová-Remková:
nerad bych , aby vyznělo jako poučováni, ale add.1 správný název je záklechtka. Je to mouka rozpuštěná ve vodě.
Zásmažka jinak tedy jíška je usmažená mouka vetšinou s máslem... v chuti je to tedy dost podstatný rozdíl. Pro záklechtku mluví poze, že je to kaloricky dietnější. Hezký den.

Vypadá to moc lákavě!!!

Kvety: ...díky, bylo to výborné:-*:-K

Tématické fráze:
vepřové maso na celeru, veprove na celeru, maso na celeru, vepřové maso recepty, maso s celerem, vepřove s celerem, recepty z vepřového masa, recepty na vepřové s celerem, vepřové maso, vepřové nudličky s celerem, kýta vepřové maso recepty, vepřové maso v celeru, celer recepty, recepty z celeru, veprove na cerelu, maso z celerem, recepty z vepřové kýty, veprove maso, mrkev, celer, ryze, vepřového maso na celeru, veprove maso v z celeru

Suroviny:
maso vepřové, celer, špek uzený, cibule, sůl, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, tymián, vývar masový, jíška

Přidat fotografie receptu