Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 554 kJ /
2 044 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky13,18 g
Vláknina58,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,00 g
Sacharidy410,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do širší mísy na dno položíme 4 toasty, pokropíme mlékem, navrstvíme další 4 toasty, opět pokropíme mlékem, právě tak připravíme 3. řadu, eventuálně i 4., podle velikosti pekáče. Zbylé toasty nakrájíme na proužky, poslouží na doplnění mezer.
Vymažeme pekáč olivovým olejem, zapneme troubu na 200°C. Krok 2: Umytá jablka oloupeme a nastrouháme na velkých slzách.
Do pekáče naskládáme polovinu toastů, trochu osladíme práškovou stévií a posypeme mletou skořicí.
Nastrouhaná jablka navrstvíme na celou plochu toastů, přidáme rozinky a ořechy, posypeme skořicí.
Položíme další řadu toastů, lehce potřeme olivovým olejem, poprášíme práškovou stévií, skořicí a mletými vlašskými ořechy ( i posekanými). Krok 3: Vložíme do rozehřáté touby a pečeme do křupava asi 30 min.

Zveřejněno 18. 12. 2017

Poznámka autorky janky3

Jsem diabetik a občas mě honí mlsná, jako každého. Jenže mlsat nesmím, protože by mně vylétl krevní cukr do závratné výšky a byla bych sama proti sobě. Nechci ani oslepnout, ani přijít o nohy a ledviny a nechci ani další, s cukrovkou spojené choroby, vedoucí ke smrti. A tak vymýšlím šidítka. Ještě před cukrovkou jsem dělala rodině žemlovku vonící máslem, křupavá kolečka rohlíků jsem hned po vytažením z trouby ještě jednou potřela máslem. Rohlíky křupaly i na spodní straně, neboť pekáč byl dobře vytřený máslem. Zkrátka lahoda. I ti, co žemlovku ( zemlbábu) nejedli, tu naši snědli bez mrknutí oka. Já směla jen ochutnat, abych hned nepřibrala kilo či dvě. Dietní žemlovka sice nevoní máslem, ale voní po skořici a jablíčkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DD0y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DD0y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Vynechávat tuky není dobré, tuky zpomalují vstřebávání sacharidů a díky nim cukr tolik nevylítne a pak zase rychle nespadne, trocha másla by tomu neublížila a diabetikovi také ne ;-)

Dajda: Používám také olivový olej z Kauflandu, je z pokrutin a nevoní tak intenzivně. Občas si přivezeme nebo je nám přivezen chorvatský. Také v Itálii mají některé druhy výborných olejů. Ale ty příliš aromatické používám do marinády, s různým kořením se chutě propojí.:-)

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
recepty pro diabetiky s cukrovkou, top recepty pečeme se stévií pro diabetiky, dietni recepty pro diabetiky, dietní žemlovka s jablky, diabetická dieta recepty, druhy cukru na peceni pro diabetiky, dietni zemlbaba, sladká jídla pro diabetiky, recept na jídla diabetiků, žemlovka bez tuku, žemlovka s tvarohem pro dietu s jatry, pečení s cukrovkou, zemlovka na jaterni dietu, dietní jídla pro diabetiky, janko se skořicí toast, recepty jídel pro diabetiky, dieta zemlovka s tvarohem dieta, zemlbába z toastu recept, recepty žemlovka, prediabetická dieta recepty

Suroviny:
chléb toustový, jablko, sladidlo, rozinky, ořechy, olej olivový, skořice, mléko

Přidat fotografie receptu