Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba pro Popelku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 144 kJ /
2 664 kcal
Bílkoviny90,82 g
Tuky101,32 g
Vláknina36,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,22 g
Sacharidy328,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin).
Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice. Krok 2: K vykvašenému rozkvasu přidáme semínkovou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout (podle okolní teploty 1-2 hodiny). Krok 3: Vykynuté těsto z misky vyškrábneme na pomoučený stůl, pokud jde, přeložíme (semínek je opravdu hodně, při delším potažení má těsto snahu se trhat) a vytvarujeme bochník, který uložíme do pomoučené ošatky, kde ho necháme nakynout (1-2 hodiny, v závislosti na okolní teplotě). Krok 4: Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě.
Troubu nahřívám i s dlaždicí, na kterou pak z plechu bochník i s fólií sešoupnu a upeču – při 220°C cca 45-50 minut.

Zveřejněno 19. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba pro Popelku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8nog

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba pro Popelku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8nog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ivi právě jsem ochutnala, je dokonalý :yes:. Trochu jsem si upravila - místo části pšeničné chlebové jsem dala špaldovku - celozrnnou a chlebovou a přikápla jsem trochu vody navíc, kvůli té celozrnné mouce. Přidala jsem fotky, ale jsou z mobilu, tak nic moc ;-).
Moc děkuji za recept :yes::-K:-K.

mysulka: děkuji, Leni :-K i tak je vidět, žes ho měla pěkně pravidelně díratý a plný semínek :yes:

Ten je <3:yes:

Tématické fráze:
teplo na rozkvas, kváskový chleba pro popelku, rozkvas na chléb recept, semínková zápara, zápara do chleba, odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou, pekárnománie - teplota pečení

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, voda, semínka lněná, slunečnice loupaná, semínka dýňová, semínka sezamová, vločky ovesné, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu