Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí vývar čirý

K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 752 kJ /
4 482 kcal
Bílkoviny430,97 g
Tuky227,64 g
Vláknina122,10 g
Cholesterol 3,08 g
Sodík 3,33 g
Sůl7,51 g
Sacharidy118,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odřezky z ryb a zeleninu, nakrájenou na velké kusy, včetně koření, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Následně přilejeme martini nebo víno a necháme táhnout klidně 2 hodiny. Krok 2: Po uvaření necháme zcela vychladnout. Zchladlou tekutinu poté přecedíme přes jemné síto, odřezky ryb, zeleninu a koření vyhodíme. Krok 3: Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo, fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a přidáme očištěné jikry a mlíčí. Krátce necháme povařit. Krok 4: Použijeme-li kapustičky a hrášek, povaříme je doměkka v malém množství osolené vody. Tekutinu uchováme a na závěr přidáme do polévky.

TIP: Jednoduché rady jak uvařit růžičkovou kapustu

Zveřejněno 28. 12. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Vývar v bodě jedna můžete zredukovat a zamrazit na příště, nebo, jako v mém případě, jde k dalším strávníkům pro libovolné použití, třeba krémová rybí polévka, halászlé, bouilabaisse...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí vývar čirý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DDJq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí vývar čirý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DDJq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nikdy nelze obalamutit, jak píšete - strávníka, aby nepoznal z vývaru rybinu! Poznat bude, i kdyby jste se zbláznila! To, že může být polévka chuťově snesitelná, že nebude tak agresivní rybí chuti, to ještě neznamená, že to nikdo nepoznal. Jo, a mimochodem, jikry se vaří zvlášť, cedí se a pak dávají do polévky

Ja nakupuju rybi hlavy a vnitrnosti na trzisti.Urcite vyzkousim,chci si ho zamrazit.Dam vedet:-K

To se mi moc libi.Musi byt moc dobry.:-K

jemmy: obalamutila jsem i strávníky, kteří tvrdili, že by nikdy rybí polévku nejedli. A protože neznali jikry a mlíčí, nepoznali. Prozradila jsem až za pár dní.

Tématické fráze:
rybí vývar, rybí vývar recept, ryby vyvar, rybí polévka vývar, recept na rybí vývar, rybí vvar, vývar z ryb, recept rybi vyvar, rybí polévka, rybi vyvat, vyvar rybi recept, jak nahradit jikry do rybí do polévky, rybý vývar recept, jak nahradit a jikry, rybí vývar, polevka rybí vývar, asijský rybí vývar, jak na rybi vyvar, vývar rybí, silný rybí vývar

Suroviny:
kapr, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, cibule, koření nové koření, bobkový list, sůl, máslo, mlíčí, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, hrášek, sůl, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu