Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel pro děti

Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť. Zda míchat, nebo ne, to je otázka postupu, ale bez míchání se karamel snáz podaří a nevzniknou hrudky.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

heli3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 744 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy500,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev nalijeme 3 lžíce vody, olej a přisypeme cukr. Krok 2: Cukr tavíme do světle hnědé barvy. Krok 3: Horký karamel přelijeme na plech a za tepla krájíme na kostky.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky heli3

Používáme k mlsání, ke slazení při únavě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamel pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58GY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamel pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58GY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Jelínková Naďa 17. 2. 2015 15:36
z dnešního cukru se nedá uvařit obyčejný karamel bez tuku a průhledný.Vařila jsem jej vždycky s trochou vody a po odpaření se kontinuálně změnil v tmavnoucí syrup a voněl.Dnes se taví jako krystal po odpaření vody a smrdí.Dávají do cukru sajrajt proti spekavosti a průhledný karamel se dnes už neuvaří.Jen ty s tukem a zdaleka tak nevoní.

recept je výborný ale nebezpečný nám vybuchl sporák a museli jsme koupit nový nedoporučuju musí to bít bíle jinak to pak vybuchne vařít se musí 1 hoodinu.;-(;-(

ahojte ,karamelove lizatka sa podla mna robia : na sporak do hrnca pridame krystal cukor miesame kym vo cukru nevidime aspon 1 kvapku potom pridame maslo pockame kym sa maslo roztopi potom pridame mlieko alebo smotanu. lizicky namastime maslom a na lizicky vylejeme nas karamel pridame do tej lizicky spajlu nechame stvrdnut a lizatko karamelove je hotove komu sa môj recept pacil prosim reagujte dakovanim dovidenia ;-);-);-);-);-)

Ahojky, je mi teprve 14 a musím uznat že recept je fakt jednoduchý.
Smažila (Vařila, nebo jak to mám nazvat) jsem na teflonové pánvičce na indukci a šlo to "Jako po másle". Doma si pak všichni pochutnali. Recept fakt doporučuju, je jednoduchý a rychlý. Ještě bych doporučila na ten plech dát střibrnou folii, skvěle se pak odlupuje ;-)

popravdě nevím, k čemu je dobré do karamelu dávat vodu nebo olej? já ho připravovala jednoduše z cukru.. taky bych tedy možná doporučila moučkový cukr, přijde mi to z něj jednodušší.. ;-) každopádně soucítím se všemi, kdo mají po vaření karamelu puchýře.. já se bez něj také neobešla.. :-D:-D:-D
a ještě malý tip- když se bojíte o pánvičku, pořiďte si tuhle.. tak jsem to udělala já, když jsem dělala poprvé karamel a alespoň jsem neměla strach, že jí zničím, když stojí třicet korunek.. :)))

vařilo se mi to dlouho a dělal mi tam problém ten přebitečnej olej .. furt bublal a na konci jsem nevěděl jak se ho zbavit

karamel se poved a byl moc dobrej :yes::yes::yes:

boužel se nam to připalilo:-(

My jsme to dělali s babičkou a podařilo se to..:yes::yes::yes: bylo to výborné:) ;-):yes:

Mně se to podařilo a je to výborné dá se to dát na špejli a horkým karamelem optočit špejli a je z toho lízátko:yes::yes:

to je nejlechci recept du to hnedka zkusit :yes::yes:;-);-)

neumymvavařit.cz 12. 4. 2011 17:50
ja to zkazila a je to hořke ;-(;-(;-(

také je dobré než karamel ztvrdne dát do něho kus špejle a pak je z bombonu najednou lízátko!!;-);-);-)

křen 00 6. 2. 2011 12:02
jééé toje dobrúútka to byzvládlo i mimino:-):-p;-):-8:-K:-*:-D:-)):yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domácí karamel, vyroba karamelu, karamel, výroba domácího karamelu, tekutý karamel recept, tekutý karamel, domácí výroba karamelu, karamel recept, domácí tekutý karamel, recept na domaci karamel, jak udělat tekutý karamel, karamel výroba, jak udělat domácí karamel, jak vyrobit karamel, recept na domácí karamely, recept na tekutý karamel, recept na karamel, domácí karamelová lízátka, výroba tekutého karamelu, domácí karamel recept

Suroviny:
cukr krystal, voda, olej

Přidat fotografie receptu