Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houstičky bezlepkové - výborné, vláčné

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 906 kJ /
2 129 kcal
Bílkoviny47,48 g
Tuky67,16 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,31 g
Sacharidy329,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout. Krok 2: Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky.
Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby to jako houska vypadalo, nařízla jsem prostředkem a do stran čárky jako pletené.
Potřeme pečlivě vajíčkem a posypeme sezamem a solí (kmínem, mákem...) Krok 3: Troubu zapneme na 200°C a houstičky necháme ještě chvíli kynout.
Vložíme do trouby hrníček s vodou. Krok 4: Do vyhřáté trouby dáme péct na asi 20 minut dozlatova.
Na ještě horké vytažené kápnu máslo pro vůni.

Zveřejněno 3. 1. 2018

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Bezlepkové kynuté těsto je oříšek, ale tyto housky se vám povedou, já je taky dělala poprvé.

Jsou vláčné a dobré díky tvarohu, dcera jedla s pomazánkou na chlebíčky a prý mňam :)).

Příště zkusím rohlíky a napíšu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky bezlepkové - výborné, vláčné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxpJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky bezlepkové - výborné, vláčné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxpJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuju:-K. Dcera pokud možno sní čerstvé, nezamrazujeme. A kupovaný už jí taky moc nejede, zmlsala jsem ji :-).

Zemlicky vyzeraju vyborne,ja som bezlepkarka,a len doma peciem zemlicky a chlebik.kupovany mi nechuti.ked upeciem,dam vychladnut a naporcujem do mraznicky,a nasledne vytahujem,a po rozmrazeni su ako cerstve.:-K:-K:yes::yes::yes:

<3:yes:

Sretti, zkus druhý den rozpéct nebo jen na 10 vteřin do mikrovlnky, budou zase jako čerstvé.:-K

Jooo, tak to mě zajímá :-) protože moje housky byly skvělé jen do jednoho dne. Pak jsou to ťuhýci:-D vyzkouším ;-)

Tématické fráze:
bezlepkove housky, bezlepkové housky recept, recept na bezlepkové housky, bezlepkové housky z jizerky, bezlepkové housky recepty, domácí bezlepkove housticky, bezlepkové rohlíky v troubě jizerka, domácí bezlepkové rohlíky recept, domácí bezlepkové housky, bezlepkové testo na housky, housky z bezlepkove mouky, recepty na bezlepkové housky, recept bezlepkové housky, domácí housky bezlepkove, bezlepkové housky z tvarohu, bezlepkové kynuté rohlíky, recept na bezlepkové domácí housky, bezlepkove domaci housky, bezlepkové kynuté housky, bezlepkový domácí housky

Suroviny:
jizerka, voda, droždí, tvaroh plnotučný, olej, cukr, sůl, vejce, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu