Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v bramborovo-sýrovém těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 094 kJ /
500 kcal
Bílkoviny30,18 g
Tuky17,87 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 298 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy52,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší růžičky a ve slané vodě ho uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Krok 2: Brambory a sýr nastrouháme na jemno, přidáme horké mléko, vejce, utřený česnek, strouhanku, hladkou mouku, kmín, pepř, majoránku a sůl. Vše zamícháme, mělo by vzniknout těsto malinko hustší jak na bramboráky. Krok 3: Okapaný květák lehce obalíme v mouce, oklepeme a obalíme v těstíčku. Krok 4: Smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran. Krok 5: Usmažený květák odkládáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme ihned po usmažení, je pěkně křupavý a stačí k tomu salát nebo jen tak.

TIP: Desatero: Květák - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v bramborovo-sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkB5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v bramborovo-sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkB5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Výborné, kombinace dvou oblíbených jídel!

Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkouKvěták v křupavém kabátku s čerstvou majoránkouten rcp mi připomíná ten můj květák "Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou":-mimo názvu,je tam vše..Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou, plus minus něco málo jinak;-)

hosta: Jituš děkuji Ti za vysvětlení Ivě......lépe bych to nenapsala...:-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

Mám květák ,zítra jdu na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3:-D:yes:

:yes::yes:<3

Tohle vypadá moc dobře <3

Wau Miladko opět super:yes::yes::yes::yes:

mika59 : určitě velká dobrota,u nás frčí pouze květák obalovaný,jsem ráda za jinou variantu a jak budu mít květák -udělám. Obdivuji tu krásnou zlatou barvu ,jak to ,prosím,děláte ? Vyzkoušela jsem různé oleje ,sádlo , plátky mrkve .Bohužel, první várka super a druhà už tmavá :-*

<3Ja pridavam cesnek a syr do vajicka na obalovani.Tento kvetacek urcite dobrota:-K:yes:

jemmy: :-K savlinka: :-K Děkuji...;-);-)

zdenka.s: Zdeni děkuji, a jsou takové, protože jsem smažila jen jednu várku.a nejsou ve strouhance. Ta má tu tendenci se přepalovat.....:-K;-)

Kouknu na obrázek a říkám si.."čí by to tak asi mohlo být?" :-Q:yes: Já bych květák nevařila, obalila bych syrový ;-) a upekla v troubě..

Jana Dorazinová-Remková: Jani díky..;-) Taky ho dělám troubě, ale to zase dělám jinak...:-K:-K;-)

Tématické fráze:
květák v těstíčku pečený v troubě, květák recepty, obalovaný květák v těstíčku, recepty z kvetaku, květak v bramborovem těstičku, pečený květák v těstíčku, kvetak v brambrovem teste, květák v bramborovém těstě, květák v těstíčku, květák v bramborovém v těstíčku, řízky v bramborovém těstíčku pecené v troubě, květák v bramborovosyrovém těstíčku, kvetak v syrovém těstíčku pečený v troubě, květák v bramborovém v těstíčku, obalovaný květák v troubě v těstíčku, recept na květák, obalovaný květák v sýrovém těstíčku pečený v troubě, obalený květák v těstíčku, bramborove těsto, testo obalovany kvetak

Suroviny:
květák, brambory, sýr, vejce, mléko, česnek, strouhanka, mouka hladká, kmín mletý, sůl, pepř mletý, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu