Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Točený koláč s mákem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez dob kynutí

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 953 kJ /
6 203 kcal
Bílkoviny173,96 g
Tuky327,46 g
Vláknina78,56 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,42 g
Sacharidy600,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady. Zaděláme těsto, mísu překryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout. Krok 3: Mezitím připravíme náplň. Vše svaříme za častého míchání a necháme vychladnout. Krok 4: Hotové těsto přendáme na vál a rozdělíme na dva díly. Každý díl rozdělíme na 4 -5 dílů, které vyválíme na obdélníky, naplníme makovou nádivkou a stočíme jako roládu. Krok 5: Pak první roládku stočíme jako šneka a přidáváme další. Uděláme takto dva koláče a potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem nebo sezamem a ozdobíme rozinkami. Krok 6: Necháme na plechu ještě chvíli kynout a pak vložíme do předem vyhřáté trouby, Krok 7: Pečeme na 180 °C asi 40 minut, podle typu trouby. Po upečení necháme vychladnout.

TIP: Příprava kynutého těsta

Zveřejněno 10. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Točený koláč s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0Jl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Točený koláč s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0Jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Snadno se zde sejdou dva stejné recepty ( i když tyto zrovna stejné nejsou). Stačí jiný název a je to, to se nedá dohledat. Vždycky prohledávám. Ale je mnoho receptů, které mají různé názvy. :-K

Marie Svarcova: jasně. Já různé tvarování těsta miluju :-8 Připadá mi, že to pak pokaždé maličko jinak chutná. No a pro oči je to krása :-K

cathleen: Však já jsem také ráda , nemám nic proti je zajímavý , lze udělaz i z jiného těsta jde jen o ten způsob provedení, ani já jsem to nevymyslela :-K Přeji krásný a pohodový den :-)

Marie Svarcova: byla jsem se u tebe podívat, myslíš tenhle s ovocem:-? Je velice podobný svým tvarováním a má i jednodušší těsto, hrnkové a nekynuté. Je podobný, a přece jiný. Jsem moc ráda, že je tu máme oba, na výběr :-*

:-):yes::yes: koláč je zajímavý napohled - mám ho tady také pod názvem Spirálový už od r. 2017:-K

Tématické fráze:
točený švestkový koláč, kolac s makem, toceny kolac se švestkami, kynuty kolac toceny, recepty s mákem, kynuý švestový koáč, tvarohový koláč kynutý točený, točená maková buchta, maková točená buchta, mák recepty z s mákem, točený švestkový koláč s koláč s mákem, točený koláč s mákem a švestkami, meruňkový koáč, meruňkový točený koláč, koláče s mákem, tčený koláč, kynutý točený koláč s mákem a švestkami, točený kynutý švestkový koláč, točený švestkový koláč s tvarohem, točený kynutý koláč se švestkami

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr krupice, tuk hera, žloutek, droždí čerstvé, mléko, kůra citronová, mák mletý, kůra citronová, mléko, cukr krupice, skořice mletá, perník strouhaný, cukr vanilkový, máslo, vejce, mák, rozinky

Přidat fotografie receptu