Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 946 kJ /
1 660 kcal
Bílkoviny23,66 g
Tuky116,84 g
Vláknina16,10 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy120,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple. Krok 2: Lososa osušíme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Kůži lehce posypeme trochou sypké koprové nati. Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a maso opékáme nejprve kůží dolů asi čtyři minut. Pak je otočíme a další, přibližně tři minuty dopečeme. Sejmeme z ohně a uložíme do tepla. Krok 3: Do rybího výpeku přilijeme smetanu, lehce osolíme, přidáme hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Když směs zhoustne, vsypeme petrželovou nať a kopr. Vypneme, nakonec do přelivu přidáme máslo a promícháme. Krok 4: Okamžitě servírujeme.

Zveřejněno 10. 1. 2018

Poznámka autorky danielle72

Můžeme použít i jiný oblíbený druh ryby (vhodný je např. tuňák, ale i pstruh).

Omáčku můžeme doplnit i o kvalitní suché bílé víno (asi 50 - 70 ml), které necháme na horkém rybím výpeku odpařit. Dále pokračujeme dle výše uvedeného postupu).

Další mé recepty najdete např. na http://daniela.pise.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ppV6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ppV6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
losos recepty, recepty losos s koprem, losos recept, recepty z lososa, losos recept s koprovou horcici, koprový přeliv na lososa, losos s koprovým přelivem, koprové brambory s lososem, losos a koprovē brambory, losos s bramborem a prelivem, losos, recepty, brambory kopr losos, losos steak recept, vánoční losos s koprem, brambory s koprem, losos s bramborem, recept na steak z lososa, losos recepty koprové brambory

Suroviny:
šťáva citronová, sůl himalájská, olej olivový, kopr, smetana ke šlehání, hořčice hrubozrnná, kopr, petrželka hladkolistá, šťáva citronová, sůl himalájská, máslo, brambory, petrželka hladkolistá, smetana ke šlehání, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu